Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Aποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό για τη Χρυσή Αυγή

Ο Τάσος Τέλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος ήρθαν την Τρίτη στην Αιτωλοακαρνανία.

Δειτε ΕΔΩ το σχετικό video

Τρεις κατηγορούμενοι της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής, με τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση για την καταστροφή εμπορευμάτων αφρικανών μικροπωλητών που αναβλήθηκε την Τρίτη, όπως σας γράψαμε και στο star.gr κατηγορούνται και για εμπρησμό σπιτιών ρομά στο γειτονικό Αιτωλικό.

Βασικός μάρτυρας στην δίκη είναι η εκπαιδευτικός Ανδρομάχη Παπαζήση, που είπε στην κάμερα του Star: «Αναποδογυρίζανε πάγκους, αδειάζανε τα εμπορεύματα στο έδαφος. Βιαιοπραγούσαν.»
Για τον κατηγορούμενο Γραμματέα της Χρυσής Αυγής στο νομό, Λεωνίδα Σταθόπουλο η επίκληση του αντιρατσιστικού νόμου από την Εισαγγελία γίνεται χωρίς αποδείξεις. Η ενέργεια στο παζάρι, λέει, έγινε όχι επειδή οι μικροπωλητές ήταν αφρικανοί αλλά επειδή ήταν παράνομοι.

imagesΣύμφωνα όμως με μια άλλη δικογραφία, που έχει στην κατοχή του το STAR για τον εμπρησμό σπιτιών ρομά στο Αιτωλικό, ένα τετράμηνο μετά το επεισόδιο στο Μεσολόγγι, υπάρχουν τρία τουλάχιστον άτομα από τους σημερινούς κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο παζάρι που εμπλέκονται και στον εμπρησμό.

Μάλιστα ένας από αυτούς φαίνεται να έχει απασχολήσει την Αστυνομία τρεις φορές για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών.

Πριν από 35 χρόνια εγκαταστάθηκαν οι ρομά στις όχθες της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού και ένας βαθμός ανεκτικότητας είχε εξασφαλιστεί μέχρι πριν από μια πενταετία. Τότε άρχισε η κρίση… και μαζί της και ο ανταγωνισμός για τις δουλειές που λιγόστευαν!

Οι κάτοικοι του Αιτωλικού ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης δεν συμπαθούν τους ρομά, καθώς οι κλοπές που τους αποδίδονται έχουν αυξηθεί, ενώ δεν έχει λυθεί το ζήτημα της εγκατάστασης τους στην όχθη της λιμνούπολης.

star.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.