Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Τεράστια τα προβλήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου

Τεράστια τα προβλήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  του Νοσοκομείου

2010122300232-previewΤο νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγρινίου με Αίτηση-Αναφορά προς τη διοίκηση του ιδρύματος και της 6η ΥΠΕ θίγει  τις δυσχέρειες και προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας. Αποκαλύπτεται το μέγεθος του προβλήματος που θέτει στο όριο τη λειτουργία της Μονάδας αλλά την αντοχή του προωσπικού. Φυσικά με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι νεφροπαθείς νε είναι τεράστια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Τ.Ν. Αγρινίου

Σχετικά με τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν) Αγρινίου, σας αναφέρονται τα παρακάτω:
Μετά την αποχώρηση μεγάλου αριθμού νοσηλευτών λόγω συνταξιοδότησης, ο οποίος ουδέποτε αντικαταστάθηκε με νέο προσωπικό, η Μ.Τ.Ν αντιμετωπίζει τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη διεκπεραίωση του εβδομαδιαίου προγράμματος.
Στην υπεράνθρωπη προσπάθεια της προϊσταμένης του τμήματος κ. Νικολακοπούλου, να τηρηθεί η σύμφωνα με το νόμο αναλογία ,που ισχύει για τα δημόσια νοσοκομεία ,ένας νοσηλευτής προς τρεις νεφροπαθείς ,ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής και ποιοτική περίθαλψή τους, το νοσηλευτικό προσωπικό έχει επωμιστεί δυσβάσταχτες και συνεχόμενες ημέρες υπηρεσίας.
Το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα τόσο τη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση του προσωπικού όσο και τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού οφειλόμενων ρεπό και αδειών προηγούμενου έτους, τα οποία λόγω του υπερβολικά μεγάλου όγκου των ασθενών(85 μόνιμοι ασθενείς) και την κατακερμάτιση του προσωπικού αδυνατεί να λάβει.
Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την προϊστάμενη αρχή του τμήματος και κυρίως το νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της αντοχής του.
Οι συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών είναι πλέον επιεικώς απαράδεκτες. Επιπρόσθετα, η δεύτερη Μ.Τ.Ν. η οποία εδρεύει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας χρήζει διερεύνησης όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της. Λόγω του εμπαιγμού και της αδιαφορίας που υφίσταται το προσωπικό της Μ.Τ.Ν. Αγρινίου ως προς την επίλυση των προβλημάτων του από τους ιθύνοντες αιτείται:
• Την άμεση στελέχωση της μονάδας με νοσηλευτές
• Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων ρεπό και των κανονικών αδειών
• Τον ισομερή καταμερισμό εργασίας τόσο στη Μ.Τ.Ν. Αγρινίου όσο και στη Μ.Τ.Ν. Μεσολογγίου, ώστε ο φόρτος εργασίας να είναι ισοσκελισμένος
Ως επιβεβαίωση των παραπάνω σας γνωστοποιείτε ότι τα οφειλόμενα ρεπό και οι αργίες των 18 νοσηλευτών της μονάδας ανέρχονταν σε 659 μέχρι τις 28/2/2015. Εν κατακλείδι το προσωπικό της μονάδας επιφυλάσσεται να προβεί στη χρήση του νόμιμου δικαιώματός του για αλλαγή τμήματος μετά το πέρας πενταετούς συνεχόμενης εργασίας σε «κλειστό»τμήμα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Τ.Ν. Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.