Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Aποκτά πλατεία ο Άγιος Βλάσιος

103_0736Το έργο της κατασκευής πλατείας του Τ.Κ. Αγίου Βλασίου Δήμου Αγρινίου,επισκέφθηκε σήμερα ,21 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ο οποίος συνοδευόμενος από τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αγίου Βλασίου κ. Παναγιώτη Πολυχρόνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Παπαθανασίου, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία εξέλιξης των εργασιών.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  2007-2013 και η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 145.000,00 €.Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου η πλατεία θα διαμορφωθεί σε δύο επίπεδα σε έκταση 630 τ.μ.
Το πρώτο επίπεδο, το οποίο αναπτύσσεται στο ανατολικό μέρος της πλατείας, εμβαδού περίπου 310 τ. μ. αποτελεί τον κύριο χώρο της πλατείας και στο νοτιοδυτικό τμήμα του θα φέρει υπερυψωμένη εξέδρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το δεύτερο επίπεδο, το οποίο αναπτύσσεται στο δυτικό μέρος της πλατείας εμβαδού περίπου 310 τ.μ. αποτελείται από δύο λειτουργικά τμήματα, την παιδική χαρά και χώρο πρασίνου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την επίσκεψη και την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής:«Επισκεφθήκαμε το έργο που κατασκευάζεται η πλατεία στον Άγιο Βλάσιο και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.Όπως γνωρίζετε, ο Άγιος Βλάσιος είναι η έδρα του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων και  τουριστικό θέρετρο, το οποίο τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά δεν διέθετε πλατεία.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κατασκευάσουμε το έργο αυτό για τους λόγους που προανέφερα αλλά και γιατί είχαμε ηθική υποχρέωση στον Ιωάννη Τσαλάκο, ο οποίος δώρισε το οικόπεδο στη μνήμη του αδελφού του Εύελπι  Ηλία Τσαλάκου, ο οποίος σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο στον πόλεμο του 1940.
Διαμορφώνουμε έναν κοινόχρηστο χώρο που αποτελείται από την πλατεία, η οποία θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού αλλά και των επισκεπτών και από μια  παιδική χαρά για την  ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των μικρών παιδιών.
        Με την ευκαιρία της κατασκευής αυτού του έργου θέλω να επισημάνω ότι οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των αστικών αναπλάσεων, δεν πραγματοποιούνται μόνο στην πόλη του Αγρινίου που εκτελούνται σημαντικά έργα με επίκεντρο το πάρκο, αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες».
103_0731

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.