Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Aπορρίφθηκε η Έφεση, προσφεύγει στο CAS ο Εργοτέλης

Aπορρίφθηκε η Έφεση, προσφεύγει στο CAS ο Εργοτέλης

Απορρίφθηκαν και σε δεύτερο βαθμό οι καταγγελίες των Εργοτέλη και Παναιτωλικού κατά του Πανιωνίου και της Κέρκυρας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΠΟ, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας.
Αυτό σημαίνει ότι οριστικοποιείται ο υποβιβασμός των Εργοτέλη και Παναιτωλικού στη Football League και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη σύνθεση της Super League της νέας χρονιάς, με τους Πανιώνιο και Κέρκυρα να συμμετέχουν κανονικά.
Το πρωί της Τετάρτης οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων ΠΑΕ ενημερώθηκαν για την απόρριψη της Έφεσης που είχαν καταθέσει Εργοτέλης και Παναιτωλικός κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΕΙΜ, η οποία δεν είχε κάνει δεκτή την καταγγελία των δύο προαναφερθέντων ΠΑΕ για παράνομες μεταγραφές του Πανιωνίου και της Κέρκυρας τον περασμένο Ιανουάριο.

Αναλυτικά η απόφαση:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Αριθμός απόφασης: 43/31-7-2012

Υπόθεση: Έφεση ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ κατά της υπ’ αριθμόν 1465/2011-12 απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας & Μετεγγραφών της ΕΠΟ (καταγγελία εις βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.).

Απόφαση: Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση.

Αριθμός απόφασης: 42/31-7-2012

Υπόθεση: Εφέσεις ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ κατά των υπ’ αριθμών 1/2012-13 και 1467/2011-12, αντίστοιχα, αποφάσεων της της Επιτροπής Ιδιότητας & Μετεγγραφών της ΕΠΟ (καταγγελίες εις βάρος ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ).

Απόφαση: Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

Δεν αιφνιδιάστηκαν ιδιαίτερα στον Εργοτέλη με την απόρριψη της έφεσης που είχαν καταθέσει κατά της πρωτόδικης δικαίωσης του Πανιωνίου από την ΕΠΟ, με την προσφυγή στο CAS να μελετάται σοβαρά.
Μόλις φτάσει στα χέρια της διοίκησης της κρητικής ΠΑΕ το σκεπτικό της απόφασης, θα καθοριστεί η στάση και οι επόμενες ενέργειές της. Στον Εργοτέλη εδώ και καιρό εξετάζουν την προσφυγή στο διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS), αλλά και στην Πολιτική Δικαιοσύνh.
onsports.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.