Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Aποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Δασκάλων Αγρινίου-Θέρμου

Aποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Δασκάλων Αγρινίου-Θέρμου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010. Είναι σίγουρο ότι με τέτοιο κλίμα αγωνιστικότητας και ενότητας, δύσκολα θα μπορέσουν οι «οραματιστές» και οι «ιθύνοντες» να εφαρμόσουν όσα ευαγγελίζεται η νέα τάξη πραγμάτων, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποδόμηση και τον ευτελισμό του Δημόσιου Σχολείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αφού έλαβε υπόψη τις προτάσεις των συναδέλφων μας και των παρατάξεων, ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί στους συλλόγους της περιοχής ευθύνης του, τα παρακάτω:
-Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην δεχθεί να λειτουργήσει η σχολική μονάδα του με το ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι σύλλογοι διδασκόντων να κάνουν πρακτικά που να δηλώνουν πως δεν επιθυμούν το σχολείο τους να συμμετάσχει.
– Κανείς εκπαιδευτικός να μην αναλάβει το ρόλο του μέντορα – αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.
-Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην δεχτεί να οριστεί το σχολείο του ως πιλοτικό για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, γιατί δεχόμενοι την αυτοαξιολόγηση, αποδεχόμαστε την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων που θα κληθούν να συνεδριάσουν, να απορρίψουν τη συμμετοχή του σχολείου τους σε αυτή κι όσους δέχτηκαν να την ανακαλέσουν. Οι αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν να κοινοποιηθούν στους Προϊσταμένους, στους σχολικούς συμβούλους, στο Υπουργείο Παιδείας, στη ΔΟΕ, στο Σύλλογο και στα ΜΜΕ.
-Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και τις υπουργικές αποφάσεις για τα 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που έγινε ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας και να ξεκινήσει ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης.
-Κανείς αναπληρωτής ή ωρομίσθιος να μη χάσει τη δουλειά του. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Τέλος καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να πάρει θέση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.