Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Aποχωρεί ο Νικολαΐδης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου;

Δημοσίευμα σε πατρινή ιστοσελίδα (www.thebest.gr) φέροει τον καλλητεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Βασίλη Νικολαίδη να είναι υποψήφιος για την αντίστοιχη θέση του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών. Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Μετά τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαίου αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των 16 συνολικά υποψηφίων που έχουν καταθέσει αίτηση για την κενή θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν για συνάντηση από κοντά στα γραφεία του θεάτρου με την προοπτική μέχρι τα μέσα του Ιουνίου να έχει επιλεγεί το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το πηδάλιο του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Στο μεταξύ ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Βασίλης Νικολαίδης ο οποίος είχε σκηνοθετήσει πέρυσι στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας το «Λεωφορείο ο πόθος» με την Κάτια Γέρου και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη ενώ πρόσφατα έφερε ως μετάκληση στο θέατρο «Απόλλων» την παράσταση «Σίρλει Βαλεντάιν» με την Χριστίνα Θεοδωροπούλου. Ερωτώμενη από thebest.gr αν είναι ευχαριστημένη από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, η κυρία Πατρώνη τόνισε ότι πράγματι είναι ικανοποιημένη και όλοι τους έχουν να δείξουν ένα αξιόλογο βιογραφικό. Ωστόσο διευκρίνισε ότι «η ποσότητα δεν έχει σημασία, ίσως ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων να μας δυσκολέψει κιόλας».

Τέλος η κυρία Πατρώνη δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής ότι έσοδα που θα προκύπτουν από παραστάσεις του θέατρου θα μένουν στο ίδιο το θέατρο για τη στήριξη του ιστορικού κτιρίου του «Απόλλωνα».

«Στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα που θα δοθούν για τη στερέωση του θεάτρου “Απόλλων” που έχει “πληγωθεί” και θέλει απαραίτητα συντήρηση. Τα έξοδα για τις εργασίες συντήρησης φτάνουν τα 300,000 ευρώ. Χρειάζεται για παράδειγμα να αλλαχθεί η σκηνή. Επίσης θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το σύλλογο φίλων του Δημοτικού θεάτρου», τόνισε η κυρία Πατρώνη (στη φωτ. με τους Πατρινούς συντελεστές της παράστασης “Η Κότα” που ανεβαίνει στο θέατρο “Απόλλων” από αυτήν την Παρασκευή).

Tάκης Μαρτάτος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.