Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Aς λειτουργήσει η μουσική σαν μια διαφορετική πρόταση διεξόδου

Aς λειτουργήσει η μουσική σαν μια διαφορετική πρόταση διεξόδου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων λήξης της περιόδου 2011-2012 το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου θα παρουσιάσει δυο  πολύ σημαντικές συναυλίες που θα γίνουν στο Παπαστράτειο Μέγαρο με την συνδρομή του εγχώριου δυναμικού μουσικών και όχι μόνον.

 Η πρώτη συναυλία της Παρασκευής 25 Μαΐου 2012 είναι ένα Ρεσιτάλ Λαούτου με τίτλο “Παραδοσιακοί σκοποί και Αυτοσχεδιασμός” με τον Πέτρο Τσολάκη στο λαούτο, τον Ηλία Λένη στα κρουστά και τον Γιώργο Τσιώλη στα φωνητικά.Οι τρεις μουσικοί είναι καθηγητές στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους σε διάφορες περιπτώσεις. Η συναυλία αυτή έχει σαν σκοπό να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να παίξει αυτό το μάλλον παραμελημένο όργανο σε μιά ορχήστρα, ακόμη και σαν ένα μέσο αυτοσχεδιασμού, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια.Θα ακουστούν γνωστά κομμάτια από όλη την Ελλάδα πάνω σε παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους και αυτοσχεδιασμοί πάνω σε αυτά.
Η δεύτερη συναυλία  που θα γίνει την επόμενη μέρα, το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 είναι ένα Ρεσιτάλ Πιάνου με την Αμαλία Σαγώνα και τον Κώστα Λούκο. Θα παρουσιαστούν έργα των J. Brahms και F.Chopin. Στη συναυλία αυτή θα απολαύσουμε για άλλη μιά φορά την γνώριμη από παλιά και ιδιαίτερα ταλαντούχο συμπατριώτισσά μας Αμαλία Σαγώνα, η οποία πρόθυμα ανταποκρίνεται  σε κάθε κάλεσμα της Γ.Ε.Α., αλλά και θα έχουμε την χαρά να γνωρίσουμε έναν εκλεκτό πιανίστα τον Κώστα Λούκο,  που έρχεται από την Αθήνα ειδικά για αυτή την εκδήλωση.Οι δυο πιανίστες έχουν λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους σε πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις του κόσμου.Επιπλέον ο Κώστας Λούκος έχει ηχογραφήσει και έργα του J.S.Bach με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ας ευχηθούμε να λειτουργήσει η μουσική σαν μια διαφορετική πρόταση διεξόδου από τα δύσκολα περάσματα που  οδηγούμαστε τον τελευταίο καιρό.  


ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.