Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Aύριο Σάββατο η παράσταση για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ

Aύριο Σάββατο η παράσταση για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ

Η Θεατρική Ομάδα του Αιτωλικού – Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» παρουσιάζει το έργο «Στάχτη στα Μάτια» στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ – Παράρτημα Αγρινίου)

unnamed”ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ” Μια φαρσοκωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς 

Ο γιατρός Μαλενζάρ με τη σύζυγο του καλοβλέπουν το ενδεχόμενο γάμου της μοναχοκόρης τους με τον γιο των Ρατινουά, αφού θεωρούν ότι θα συγγενέψουν έτσι με οικογένεια ανώτερης κοινωνικής τάξης και συνεπώς πιο ευκατάστατης απ’ τους ίδιους. Αρχίζουν λοιπόν να υποκρίνονται στους υποψήφιους συμπέθερους παριστάνοντας ότι έχουν πολλά λεφτά, έντονη κοινωνική ζωή και υψηλές γνωριμίες. Αυτό που αγνοούν βέβαια είναι ότι και οι Ρατινουά θέλοντας να κρύψουν τη χαμηλή οικονομική τους κατάσταση και την κοινωνική τους θέση, κάνουν ακριβώς το ίδιος και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των Μαλενζάρ. 

Μια σουρεαλιστική φιγούρα ή ένας κλόουν; Το πρόσωπο σχηματοποιείται από ένα ρολόι με χρυσή αλυσίδα. Το ρολόι , θα ρίξει «στάχτη στα μάτια». Σε αυτούς που «δείχνουμε» αυτό που θέλουν να δουν… Σε αυτούς, που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι σε μια κοινωνία «αξίζει κανείς ό,τι αξίζει…» όπως λέει ο Θείος Ρομπέρ, στην υπέροχη φαρσοκωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.