Πραγματοποιώντας ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, το IBC επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Γ.Ε. Αγρινίου με 80-64 σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων.
Με τον Τασούλη να ξεκινά εξαιρετικά από τα 6.75 η Γ.Ε.Α. προηγήθηκε με 3-10 και στη συνέχεια με τον Νίκα να μπαίνει στην εξίσωση και τον Τασούλη να σημειώνει το 3ο του εύστοχο τρίποντο έφτασε σε διψήφια απόσταση (9-19) αναγκάζοντας τον Κώστα Κρικώνη να καλέσει άμεσα time out. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 11-19 με τον Βελώνη να μετράει τους 8 από τους 11 πόντους της γιαννιώτικης ομάδας.
Ο Ντέκας αποτελούσε τη σταθερά για το σύνολο του coach Σταμάτη κάτω από τα καλάθι με τους Αγρινιώτες να βρίσκονται στο +6 στο 14΄ (17-23). Το IBC έψαχνε τις λύσεις απέναντι στην ζώνη της ΓΕΑ αλλά δεν μπορούσε. Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Αγρινίου να προηγείται με 28-31 έχοντας πάει το παιχνίδι στο ρυθμό που επιθυμούσε στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να αφήσει το IBC να κάνει αυτό που του αρέσει περισσότερο, να τρέξει.
Επιμέρους 10-2 για τους γηπεδούχους στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου με τον Γκουντουβά να σημειώνει τους 7 από τους 10 πόντους και το σκορ να γίνεται 38-33. Ο αριστερόχειρας power forward έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ και στη συνέχεια με back to back τρίποντα κάνοντας το 49-40 όντας ασταμάτητος. Μόλις άρχισε να βρίσκει πόντους και στο transition το IBC επέβαλε απόλυτα το ρυθμό του ανεβάζοντας τη διαφορά στους 15 (56-41). Ο Βελώνης συνέχισε να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός με τους Γιαννιώτες να διατηρούν διψήφια απόσταση στο 30΄ (61-47).
Με σερί 5-0 η Γ.Ε.Α. μείωσε σε 61-52 με τους Γιαννιώτες να έχουν το αντίδοτο με τους δύο κορυφαίους παίκτες τους, Βελώνη και Γκουντουβά, ξεφεύγοντας εκ νέου με 70-52 στο 35΄. Στο 38΄ η ομάδα του Κώστα Κρικώνη είχε “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη προηγούμενη με 74-58. Η Γ.Ε.Α. μείωσε σε 74-64 όμως αυτό δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού με το IBC να κατακτά την 6η νίκη του με το τελικό 80-64.
Γκουντουβάς και Βελώνης με 33 και 28 πόντους αντίστοιχα οι κορυφαιοι του IBC. Τασούλης με 20 και Ντέκας και Νίκας από 14 αμφότεροι οι σκόρερ για την ΓΕΑ. Παρά πολύ καλός για την ομάδα του Αγρινίου ο νεαρός Σκορδόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 11-19, 28-31, 61-47, 80-64
Διαιτητές: Καννής-Παππά
IBC (Κρικώνης): Κουτρούμπας, Μπεκές, Βαράκας 5(1), Βελώνης 33(4), Τζίμας 4(1), Χίντζιος 5(1), Παπαζυγούρας 1, Γκουντουβάς 28(4), Μπαρτζώκας 4
Γ.Ε. Αγρινίου (Σταμάτης-Παρθένης): Στέφος 3, Πολύζος, Μοίρης 2, Κακιούζης 5(1), Ντέκας 14, Τασούλης 20(4), Νίκας 14, Σκορδόπουλος 6, Τσεντζελης, Πατερέκας, Στράτος









