Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Αδάμης και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συζήτησαν για την αναμόρφωση του Μνημείου των 120

mnimeioΑντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), μετά από επίσημο αίτημα του Αντιδημάρχου Σπύρου Αδάμη συναντήθηκε μαζί του.
Θέμα της συνάντησης ήταν η αναμόρφωση ενός μέρους του Μνημείου των 120 εκτελεσμένων της Αγίας Τριάδας, που προτίθεται να κάνει ο Δήμος. Μετά τη συνάντηση, το Δ.Σ. του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συνεδρίασε και ομόφωνα πήρε απόφαση να γίνει δεκτό το αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.
Το Δ.Σ. απέστειλε με επιστολή την απόφασή του στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και επιπλέον δίνει στη δημοσιότητα όσα έγιναν δεκτά για την αναμόρφωση του Μνημείου.
Συγκεκριμένα:
«1) Να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των ονομάτων των 120 εκτελεσμένων με βάση τον κατάλογο που δόθηκε από το Παράρτημά και το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ. Μπορεί να γίνει και αντιπαραβολή με το ληξιαρχείο ή/και όποιων άλλων φορέων έχουν να καταθέσουν κάτι.
2) Να αποτυπωθεί η ανακοίνωση του Γερμανού διοικητή για την εκτέλεση των 120 και στα ελληνικά και στα γερμανικά.
3) Στο τέλος όλων αυτών να αναγραφεί ότι: «εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές από τα Τάγματα Ασφαλείας και τους συνεργάτες τους».
4) 1.α. Να αναγραφούν στίχοι από το ποίημα «Αναστάσιμο Μνημόσυνο», του Γιάννη Ρίτσου, που γράφτηκε για τους 120 εκτελεσθέντες.
1.β. Δεν έχουμε αντίρρηση να αναγραφούν στίχοι του Χατζόπουλου, που αναφέρονται στους 120 ή/και του συμπολίτη μας Κυλάφη αφού και αυτοί αναφέρονται στους 120.
5) Και να γίνει ο διαγωνισμός για τη φιλοτέχνηση του υπάρχοντος Μνημείου
«Βάση των όσων κουβεντιάσαμε και προαναφέραμε το Δ.Σ. του Παραρτήματος Αγρινίου της Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. είναι σύμφωνο με τα παραπάνω. Οτιδήποτε αθετηθεί από αυτά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνουμε ότι όσα συζητήσαμε και συμφωνήσαμε δεν ισχύουν», καταλήγει απευθυνόμενο στον Σπύρο Αδάμη .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.