Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

ΑΔΕΔΥ: πολλοί λιγότεροι πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι- ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις

adedyΤο Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ , κοινοποιεί ανακοίνωση της Η Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,που κάνει λόγο για μείωση τουλάχιστον 20% των δημοσίων υπαλλήλων στα χρόνια της κρίσης και ζητά άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Αναλυτικά:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και την ερώτηση στη Βουλή της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν διόγκωση του Δημοσίου Τομέα με χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Στα χρόνια των μνημονίων, δηλαδή από το 2009 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στη χώρα μας μειώθηκε κατά 130.000 υπαλλήλους. Συγκεκριμένα από 693.000 που ήταν το 2009 σήμερα είναι 563.000. Αυτό μεταφράζεται σε συνολική μείωση που υπερβαίνει το 20%.

2. Η αποχώρηση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, χωρίς να γίνουν παρά ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και ιδιαίτερα στους τομείς του Κοινωνικού Κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Εκπαίδευση αποχώρησαν 30.000 εκπαιδευτικοί και δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος, στην Υγεία λείπουν 20.000 νοσηλευτές και 6.000 γιατροί και η ίδια κατάσταση επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σε όλα τα Υπουργεία.

3. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, η οποία έχει σοβαρές συνέπειες στην εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλούν για «διόγκωση» εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια κατήργησαν φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, έθεσαν 2 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απέλυσαν Δημόσιους Υπαλλήλους. Μεγαλύτερη, δε, πρόκληση αποτελεί η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι θα απολύσει Δημοσίους Υπαλλήλους οι οποίοι θα έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις πρόσληψης.

4. Με βάση τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις για παραπέρα συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, να σταματήσει να εμπαίζει χιλιάδες συμβασιούχους, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς, εργαζόμενους στους Δήμους κτλ για «δήθεν» μόνιμες προσλήψεις τις οποίες εξαγγέλλει, αλλά δεν υλοποιεί ποτέ. Να προχωρήσει τώρα σε άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο με έμφαση στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης, που καταρρέουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Νάτοι οι Συριζαίοι δημόσιοι υπάλληλοι!!!

  Στο 1. Ο αριθμός μονίμων δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται μειωμένος, αλλά οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες. Με άλλο λόγια μπαίνουν πολλοί από το παράθυρο!!

  Στο 2. Όντως υπάρχουν ελλείψεις σε υγεία και παιδεία, αυτό που λέει η ΝΔ. Αλλά εσείς επικροτείτε τους διορισμούς των ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που γίνονται σε βάρος των κλάδων που έχουν ανάγκη!! Άρα, είστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑίοι ΨΟΦΟφόροι!!

  Στο 3. Ο Μητσοτάκης μίλησε για απολύσεις ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ!! ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!! ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

  Στο 4. Συμφωνούμε, αλλά ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

  ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΞΥΣΙΜΑΤΟΣ!!

 2. xristianos.

  Πω, πω μίσος οι δεξιοί… Γιατί βρε εντικειμενικέ;
  Γνωρίζω ένα σωσρό δημοσίους υπαλλήλους κάργα ΝΔ. Θα τους διώξετε κι αυτούς, άμα πάρετε την εξουσία; Απάντησε, αντικειμενικέ!
  Τελικά ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ θέλουν να αρμέγουν το δημόσιο μόνο για την πάρτη τους. Όλοι οι άλλοι στον εργασιακό μεσαίωνα του ιδιωτικού τομέα. Οποίον ήθος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.