Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Άδεια πόλη το Αγρίνιο- πιο έρημη και από το πρώτο lockdown (εικόνες)

Άδεια πόλη το Αγρίνιο- πιο έρημη και από το πρώτο lockdown (εικόνες)

 Το δεύτερο lockdown της χώρας για να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, τα ξημερώματα.

Μέρες Μαρτίου  ζει η Ελλάδα από σήμερα και δεν αποτελεί εξαίρεση το Αγρίνιο αν και πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν πως η περιοχή αδικείται καθώς δεν είχε πολλά κρούσματα συγκριτικά με τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από σήμερα στις έξι το πρωί έχει τεθεί σε ισχύ η καραντίνα περιορίζοντας δραστικά τις μετακινήσεις των πολιτών που πλέον μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους για να εργαστούν, να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης και φάρμακα, να βοηθήσουν κάποιο ηλικιωμένο και να αθληθούν.

Το Αγρίνιο δείχνει άδειο με τις εικόνες να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με χθες, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου,  όταν και η κίνηση την ημέρα στο κέντρο της πόλης και το βράδυ στην εστίαση θύμιζε εορταστική περιόδο.

Μάλιστα, σήμερα η κίνηση στο κέντρο είναι κατά πολύ μικρότερη και από την αντίστοιχη πρώτη ημέρα του lockdown του Μαρτίου.

Δείτε εικόνες στο κέντρο του Αγρινίου στις 10.40 του Σαββάτου

Ποια καταστήματα παραμένουν σε λειτουργία

Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα, του δευτερογενούς τομέα (όπως βιομηχανία, μεταποίηση)

Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:

-Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο.

-καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

-καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

-υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου- με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.).

– Καθαριστήρια, Περίπτερα (24ώρο), Φαρμακεία,Πρατήρια καυσίμων, Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών,Pet shops

Διπλασιασμός προστίμων

Όσον αφορά τα πρόστιμα ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Ειδικώς στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη ύψους 500 ευρώ.

Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, δηλαδή μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας, επιβάλλεται για την ίδια παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Για την ενημέρωσή τους, κοινό και επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στο 1520.

Μετακινήσεις

Καθ’ όλο το 24ωρο υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη τη χώρα και οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση και αυστηρά μόνο για τους εξής λόγους -με την αποστολή SMS στο 13033 για λόγους εργασίας, μετάβασης στο σχολείο, υγείας, μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα, μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, κίνηση για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, καθώς και για σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του δήμου.

Ειδικά τις βραδινές ώρες απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση εκτός για λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης υγείας, σωματικής άθλησης κοντά στην οικία και κίνηση με κατοικίδιο, επίσης σε κοντινή απόσταση από την οικία, πάντα με την αποστολή SMS.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.