Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

“Αδειες καρέκλες” και σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας!

“Αδειες καρέκλες” και σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας!

Η διαμαρτυρία «άδειες καρέκλες» των επαγγελματιών εστίασης είναι σε εξέλιξη σε πολλές πόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και το Αγρίνιο. Αντίστοιχη δράση λαμβάνει χώρα και στην Ανάληψη Θέρμου. Δείτε εικόνες:


Τι ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης
• Για την όσο πιο ομαλή γίνεται επιστροφή στην κανονικότητα η ΠΟΕΣΕ και το κίνημα Άδειες Καρέκλες έχει καταθέσει δημόσια θέσεις και προτάσεις προς όλα τα αρμόδια υπουργεία. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών την μείωση στο 6% του συντελεστή ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο από την 1η Ιουνίου, την κατάργηση προκαταβολής φόρου 100% για τα εισοδήματα 2019 καθώς και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

• Σε ότι αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεις μεταξύ των θέσεων την ΠΟΕΣΕ είναι δοθούν χαμηλότοκα δάνεια στις επιχειρήσεις του Κλάδου στο 25% του κύκλου εργασιών με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου κατά 80% 7ετούς διάρκειας με 12μηνη περίοδο χάριτος και επιδοτούμενο επιτόκιο από το ΤΕΠΙΧ.
• Σε ότι αφορά τα ενοίκια οι επαγγελματίες που βρίσκονται πίσω από τις «Άδειες Καρέκλες» ζητούν την επιδότηση του ενοικίου κατά 100% κατά την περίοδο που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και μετά την επαναλειτουργία καταβολή του 60% με επιδότηση κατά 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Τέλος ως προς τα εργασιακά ανάμεσα στις προτάσεις είναι και να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων, που θα θιγούν από τα μέτρα στο επίπεδο του ονομαστικού τους μισθού μέσω του προγράμματος “SURE”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.