Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Αδελφοποιήθηκαν Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ και Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυόπιδας Κύθνου

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (6)
Σε κλίμα συγκίνησης και συνεργασίας επισημοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η αδελφοποίηση μεταξύ του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου.

Επρόκειτο για μια σεμνή τελετή μεταξύ των εκπροσώπων των δύο συλλόγων με την παρουσία 20μελούς χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου.

Εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΓΕΑ κος Χρήστος Θετάκης και ο Έφορος του Ομίλου κος Δημοσθένης Καπώνης, ενώ εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδος ο Πρόεδρος κος Πιπέρης Ηλιού και η Γραμματέας κα Αδριανή Ψαρρά.

Να σημειωθεί ότι στις διαδικασίες υπογραφής του πρωτοκόλλου της αδελφοποίησης συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κα Αγγελική Κουτσούκη και κα Μαρίκα Κοντούλη, ο Έφορος δημοσίων σχέσεων της ΓΕΑ κος Ανδρέας Μπρέσιακας, οι χοροδιδάσκαλοι του Λ.Ο. της ΓΕΑ κος Γεώργιος Τσελίκας και κα Ασπασία Κρικώνη καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας κος Ιωάννης Γκούμας.

Ουσιαστικά η διαδικασία της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο συλλόγων ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 όταν ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ επισκέφτηκε την Κύθνο προκειμένου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Αποστόλων στη Δυοπίδα.

Ακλούθησε η επίσημη πρόταση εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπιδας για την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο συλλόγων, την όποια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΑ στη συνέχεια έκανε ομόφωνα αποδεκτή.

Αναλυτικά το πρωτόκολλο αδελφοποίησης περιγράφεται ως εξής:
Σήμερα 27 Ιανουαρίου 2018 στο Αγρίνιο, οι εκπρόσωποι του Λαογραφικού Ομίλου (Λ.Ο) της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας (ΠΣΔ) Χρήστος Θετάκης Πρόεδρος ΓΕΑ, Δημοσθένης Καπώνης Έφορος ΛΟ ΓΕΑ, Πιπέρης Ηλιού Πρόεδρος ΠΣΔ και Αδριανή Ψαρρά Γ. Γραμματέας ΠΣΔ, έχοντας την σύμφωνη γνώμη των Διοικητικών μας Συμβουλίων, υπογράφουμε το παρόν πρωτόκολλο αδελφοποίησης των φορέων που εκπροσωπούμε επειδή:
1. Έχουμε κοινούς σκοπούς και στόχους οι οποίοι αναφέρονται στις χορευτικές και μουσικές παραδόσεις της πατρίδας μας, στην ανάδειξη και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ερεύνα και διαφύλαξη όσον αφορά τα ήθη τα έθιμα και τις λαϊκές παραδόσεις του τόπου μας.
2. Πρόθεση και των δύο φορέων είναι η μεταξύ τους ανταλλαγές εμπειριών και γνώσεων σε σχέση με το πολιτισμικό υπόβαθρο των περιοχών τους και η συνδιοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στο Αγρίνιο και την Κύθνο.

Οι δυο παραπάνω όροι του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας είναι ρεαλιστικοί και ελαστικοί και ως εκ τούτου μπορούν να βελτιώνονται και να επεκτείνονται διαχρονικά.

Αναγνωρίζοντας τα κοινά οφέλη που θα προκύψουν και για τους δύο φορείς από την εφαρμογή του πνεύματος της εν λόγω αδελφοποίησης με κάθε σύννομο και δεοντολογικό τρόπο, υπογράφεται το παρών πρωτόκολλο.

Υπογράφοντες το Πρωτόκολλο:

Πρόεδρος Γυμναστικής
Εταιρείας Αγρινίου
Χρήστος Θετάκης

Πρόεδρος Πολιτιστικού
Συλλόγου Δρυοπίδας
Πιπέρης Ηλιού

Έφορος Λαογραφικού Ομίλου
Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου
Δημοσθένης Καπώνης

Γενική Γραμματέας
Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας
Αδριανή Ψαρρά

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (1)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (2)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (3)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (4)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (5)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (7)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (8)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (9)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (10)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (11)

adelfopoiisi-laografikos-gea-dryopida (12)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.