Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Άκτιο: Άνοδος 6,90% στις αφίξεις από το εξωτερικό – Μείωση 17,30% από το εσωτερικό

Άκτιο: Άνοδος 6,90% στις αφίξεις από το εξωτερικό – Μείωση 17,30% από το εσωτερικό

αεροδρόμιο-Ακτίου Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, οι αεροπορικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, το Σεπτέμβριο, κινήθηκαν σε διψήφιο ποσοστό ανόδου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το στοιχείο αυτό, καταδεικνύει ότι “γεμίζει” η τουριστική περίοδος στα “άκρα”, κάτι που συμβάλλει ουσιαστικά στην προστιθέμενη αξία της οικονομίας του τόπου. Αντιθέτως, άνοδο 6,90% σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ακτίου από το εξωτερικό, αλλά και μείωση 17,30% από το εσωτερικό.

Η σημαντική αύξηση στα Ιόνια Νησιά είναι στρατηγική στόχευση της Π.Ι.Ν. τονίζει σε ερώτηση της Τ.Ν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλιατσάτος, εξήγησε, πως, στην Κέρκυρα οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό σημείωσαν άνοδο κατά 12,80%, ενώ η αεροπορική κίνηση από το εσωτερικό είχε άνοδο 15,90%.

Στο Άκτιο οι αφίξεις από το εξωτερικό είχαν άνοδο 6,90%, και από το εσωτερικό μείωση 17,30%.

Στην Κεφαλονιά οι αφίξεις από το εξωτερικό είχαν άνοδο 21,50% και από το εσωτερικό 18,50%.

Στη Ζάκυνθο οι αφίξεις του εξωτερικού είχαν άνοδο 5,50% και από το εσωτερικό 2,60%.

Το διάστημα από την αρχή της τουριστικής περιόδου, μέχρι την 30/09, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, οι αφίξεις από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά, βρίσκονται σε ποσοστό ανόδου 13,00%, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι αφίξεις του εξωτερικού είναι ανοδικές, από τις οποίες οι τρεις τελευταίες είναι σε διψήφιο ποσοστό, κάτι που από καιρό πριν έχει σηματοδοτήσει έντονη επενδυτική δραστηριότητα, η οποία είναι “εργαλείο” διάχυσης των ωφελειών του τουρισμού σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Πηγή: news.travelling.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.