Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης υπενθυμίζει στο υπουργείο ότι το αεροδρόμιο Ακτίου ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης υπενθυμίζει στο υπουργείο ότι το αεροδρόμιο Ακτίου ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία

Σχεδόν ταυτόχρονα με τα τελευταία κακά νέα για την Αιτωλοακαρνανία που αφορούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου, με την πρόθεση της κυβέρνησης να αναθέσει εξ’ ολοκλήρου το μεταφορικό έργο του αεροδρομίου στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας, αγνοώντας ότι το Άκτιο ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία (άρθρο 34 του νέου νόμου για την λειτουργία και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων), ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης απέστειλε επιστολή την περασμένη εβδομάδα προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Η επιστολή υπενθυμίζει ότι υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που χρονίζουν σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό αεροδρόμιο και αφορά στην ίδια την ονομασία του αεροδρομίου. Όπως επισημαίνεται, το αεροδρόμιο κακώς δεν αναφέρεται ως «Αεροδρόμιο Ακτίου-Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας» αλλά ως «PVK Πρέβεζα-Αεροδρόμιο Ακτίου», πράγμα που αφορά και τα ίδια τα voucher των ταξιδιωτών.

Τώρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επαναφέρει το θέμα, καταδεικνύοντας πιθανώς και πόσο λάθος είναι, ακόμη και νομικά ο σχεδιασμός που κάνει το άρθρο 34 του νέου νόμου. Σε κάθε περίπτωση, ο Ν. Φαρνάκης επιλέγει να θίξει ένα μείζον θέμα αναγνωρισιμότητας και τουριστικού σχεδιασμού για την Αιτωλοακαρνανία, αφού η Περιφερειακή Ενότητα και γενικά η Π.Δ.Ε. δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα οφέλη ενός αεροδρομίου που είναι στην γεωγραφική της περιοχή και την διοικητική της δικαιοδοσία!

Ο Περιφερειάρχης Δ.Ε κάνει λόγο για δυσαρέσκεια του τοπικού πληθυσμού και για την ανάγκη ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος, ώστε να επωφεληθεί και η Αιτωλοακαρνανίας από την σημασία μιας τόσο σημαντικής υποδομής, ειδικά αφότου αυτή αναβαθμίστηκε μετά την παραχώρηση χρήσης στην Fraport Greece. Να σημειωθεί ότι ανάλογη ενέργεια είχε γίνει και από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, επί προηγούμενης κυβέρνησης, που όμως φαίνεται να αγνοήθηκε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Δημήτρης Κοντονίκας

  Σιγα νεκταριε
  Σκιάχτηκε ο υπουργος

 2. Ανώνυμος

  και αν ονομαστει πχ ακτιου βονιτσας και τι εγινε
  ρε δε το καταλαβατε οτι απεχει 500 μετρα απο πρεβεζα και στο κατω της γραφης ο τουρισμος το μεγαλυτερο μερος παει πρεβεζα και λευκαδα.
  θα λυθει το οικονομικο της αιτωλοακαρνανιας.

 3. Τάσος

  Τι θέλετε ρε λεβέντες;Να μην κάνει τίποτε ο άνθρωπος.Και συ ρε Vice 20 χρόνο από το ΚΤΕΛ Αιτ/νίας εξυπηρετείται,τώρα κάνει για τη Λευκάδα μόνο; Να μην φέρνει κόσμο στο Μεσολόγγι;Τι διάολο θέλετε;

 4. ????????????

  ΝΕΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΗ.. ΦΟΒΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤ/ΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ?.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.