Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

To αεροδρόμιο του Αγρινίου στο μικροσκόπιο των Αμερικάνων;

To αεροδρόμιο του Αγρινίου στο μικροσκόπιο των Αμερικάνων;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του militaire.gr οι Αμερικανοί εξετάζουν και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου ως βάση  για μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV ΜQ-9 Reaper.
maxresdefaultΟι Αμερικανοί δεν είχαν και δεν έχουν την αγωνία που τα ελληνικά ΜΜΕ μετέδιδαν για τη Σούδα. Όπως έχουμε γράψει, επιθυμούν μια πολυετή επέκταση της συμφωνίας, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν τους προκύψει γρήγορα, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιούν τις σημαντικότατες υποδομές της Σούδας.Αντιθέτως…
Οι Αμερικανοί άλλα σχεδιάζουν και θέλουν…Γι΄ αυτό κι έρχονται όλο και συχνότερα κλιμάκιά τους και ελέγχουν βάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταστάθμευση UAV ΜQ-9 Reaper.
Οι νεώτερες πληροφορίες βάζουν στη λίστα των υποψήφιων αεροδρομίων δύο ακόμη:
•Το ένα είναι το αεροδρόμιο της Σκύρου. Σε εξαιρετική θέση στο Αιγαίο, μακρυά από πολυπληθείς κατοικημένες περιοχές, απόλυτα προφυλαγμένο.
•Το δεύτερο είναι ένα “ξεχασμένο” αεροδρόμιο που όμως εύκολα μπορεί να αναστηθεί και να γίνει βάση για UAV.Είναι το αεροδρόμιο στο Αγρίνιο.
Η ελληνική πλευρά βλέπει απολύτως θετικά τα αμερικανικά σχέδια,για να μην πούμε ότι επιθυμεί διακαώς να υλοποιηθούν. Η αιτία είναι πως θεωρούν ότι η μεταστάθμευση τόσο σημαντικών όπλων ειδικά στην Σκύρο, προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και ισχύ αποτροπής σ΄ όποιον θελήσει να προκαλέσει φουρτούνες στο Αιγαίο. Σε θάλασσα και ουρανό…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. anonimos

    Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου ως βάση για μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV ΜQ-9 Reaper.????????
    ΟΧΙ να μην τα φέρουν ΘΑ ΤΑ κλέψουν οι ρομά!!!!!!
    για την ανακύκλωση!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.