Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ας αφήσουμε σήμερα το αυτοκίνητο και στο Αγρίνιο

Ας αφήσουμε σήμερα το αυτοκίνητο και στο Αγρίνιο

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών ξεκίνησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» στο Αγρίνιο.

Το ενδιαφέρον προσέλκυσε το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το ενδιαφέρον προσέλκυσε το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Aγρινίου.

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, και τιμάται δεόντως και στο Αγρίνιο.
Οι μετακινήσεις στις Γραμμές Μ1 και Μ2 του Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. γίνονται χωρίς εισιτήριο και οι δημότες καλούνται να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για μια βόλτα στην πόλη.
Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία που πλημμύρισε από παιδιά όλων των ηλικιών που έφθασαν στο κέντρο της πόλης με ποδήλατα και πατίνια και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια.Συγκεντρώθηκαν εξάλλου μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και πολίτες για να γνωρίσουν το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Δ/νση Τροχαίας Αγρινίου και θα παίξουν στους κλειστούς δρόμους της πόλης παραδοσιακά παιχνίδια.
Στις 18:30μ.μ. μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη και περπατώντας, ποδηλατώντας και πατινάροντας θα διασχίσουν την οδό Παπαστράτου. Θα καταλήξουν στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο όπου στις 7:30μ.μ θα υποδεχθούν την φλόγα των εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι μαζί θα επιστρέψουν στην Πλατεία Δημοκρατίας για το άναμμα του Βωμού.
Την ψυχαγωγία έχει αναλάβει η Παναγιώτα Θεοδωροπούλου (τραγούδι) και ο Παναγιώτης Ζαχαράκης (κιθάρα).
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και στηρίζουν οι ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ του Δήμου Αγρινίου, ΕΛ.ΑΣ, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε., Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, Σύλλογος Δρομέων Υγείας , Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, Σύλλογος ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου.
«Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν και επέλεξαν ν΄ αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να περπατήσουν. Η εικόνα τόσων παιδιών να φθάνουν στο κέντρο της πόλης με τα ποδήλατά τους δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της σημερινής ημέρας, η στήριξη των βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.
Παράλληλα προβλέπεται διακοπή κυκλοφορίας:
• βόρεια της πλατείας Δημοκρατίας από διασταύρωση των οδών Κύπρου και Ι. Σταϊκου έως τη διασταύρωση των οδών Σαλάκου και Βότση
• νότια της πλατείας Δημοκρατίας από διασταύρωση των οδών Βότση και Αναστασιδη έως διασταύρωση των οδών Μπαϊμπά και Κύπρου
• οδός Παπαστράτου από διασταύρωση με οδό Τσικνιά έως διασταύρωση με οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει την Παρασκευή 22/9/ 2017 τις παρακάτω ώρες:
• Οδοί παράπλευρα της Πλατείας Δημοκρατίας από 8:00 έως 23:00
• Οδός Παπαστράτου από18:30 έως 21:00
Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα οχήματα των Υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα).

imera xoris aftokinito (2)

imera xoris aftokinito (3)

imera xoris aftokinito (4)

imera xoris aftokinito (5)

imera xoris aftokinito (6)

pol-imera-xoris-aftokinito (1)

pol-imera-xoris-aftokinito (2)

pol-imera-xoris-aftokinito (3)

pol-imera-xoris-aftokinito (4)

pol-imera-xoris-aftokinito (5)

pol-imera-xoris-aftokinito (6)

pol-imera-xoris-aftokinito (7)

pol-imera-xoris-aftokinito (8)

pol-imera-xoris-aftokinito (9)

pol-imera-xoris-aftokinito (10)

pol-imera-xoris-aftokinito (11)

pol-imera-xoris-aftokinito (12)

Η δήλωση του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου: «Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν και επέλεξαν ν΄ αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να περπατήσουν. Η εικόνα τόσων παιδιών να φθάνουν στο κέντρο της πόλης με τα ποδήλατά τους δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της σημερινής ημέρας, η στήριξη των βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.