Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Αφού φρέσκια άσφαλτο έχει στο διάδρομο των έργων του ΟΤΕ…ας το κάνουμε ποδηλατόδρομο.

Ένας ποδηλάτης που χρησιμοποιεί ποδήλατο δρόμου ( δηλαδή τα γρήγορα με την ψιλή ρόδα) διαπιστώνει αμέσως τα προβληματικά σημεία τς ασφάλτου. Για όσους δεν είναι μυημένοι στο αντικείμενο, τα ποδήλατα του τύπου αυτού ( οι λεγόμενες κούρσες) “γράφουν” και την παραμικρή φθορά της ασφάλτου, την οποία ο αναβάτης καταλαβαίνει.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου εντός και εκτός πόλης υπάρχουν σημεία του δρόμου τόσο φθαρμένα, που κάποιος αναγκάζεται να το διασχίσει πάνω στο διάδρομο που έχουν αφήσει σχετικά πρόσφατα έργα του ΟΤΕ, όπως βλέπετε αριστερά στην εικόνα. Πολλές φορές είναι η μόνη λύση για να αποφύγει κανείς λακούβες ή “αραιή” άσφαλτο που λόγω φθοράς μοιάζει με χωματόδρομο.

Το πρώτο που σκέφτεται κανείς διασχίζοντας ακροβατικά την “άσφαλτο του ΟΤΕ” είναι να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή και να βάλει ένα σήμα ποδηλάτου. Να το κάνουμε δηλαδή ποδηλατόδρομο και να επισημάνουμε το υγιές κομμάτι του δρόμου για τα ποδήλατα. Άλλωστε η ρόδα του αυτοκινήτου “δεν γράφει” αναταράξεις στη φθαρμένη άσφαλτο στο τιμόνι του οδηγού τουλάχιστον όσο το ποδήλατο.

Βέβαια ευχής έργον είναι όλο το οδικό δίκτυο να έχει άσφαλτο όπως σε κάποια σημεία στην πόλη ή τύπου Νεάπολης μετά τη νέα Γέφυρα Αχελώου. Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στην αλληγορική αυτή πρόταση- για όσους αντιλήφθηκαν ήδη το πνεύμα του άρθρου- και στη κακή ποιότητα των δρόμων που υπάρχει σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι η διαφορά που καταλαβαίνει κανείς πάνω από την άσφαλτο και το πέρασμα της οπτικής ίνας σε κάποια σημεία, γεγονός οξύμωρο αλλά λυπηρό.Άλλωστε το αν ένας δρόμος είναι χαλί ή όχι, ένας οδηγός οποιοδήποτε δικύκλου το καταλαβαίνει περισσότερο…

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΑΜΕΣΟΣ

    ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΙΣΤΑΣ …ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ …..ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

    ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.