Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Αφροδίτη Μπουμπούλη: φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν και παλεύουν με αποφασιστικότητα

Αφροδίτη Μπουμπούλη: φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν και παλεύουν με αποφασιστικότητα

«Γνωρίζετε όλοι, ότι προέρχομαι όχι από την ελίτ αλλά από τον απλό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας και φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν και παλεύουν με αποφασιστικότητα. Ξέρετε πως η φωνή μου ταιριάζει με τη δική σας φωνή και οι αγωνίες μας είναι κοινές», αναφέρει στο agrinionews.gr η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Αφροδίτη Μπουμπούλη. Αναλυτικά:

Eίστε από τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν σε αυτό το βήμα, μετά την αυτοδιοίκηση;
Aπό την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο επιδίωξα να κάνω μία «διαφορετική» προεκλογική καμπάνια, να πάω η  ίδια σε κάθε γωνιά του νομού, να μιλήσω απευθείας με τους πολίτες και να τους εξηγήσω το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία.  Το κάνω με κέφι και όρεξη και κυρίως με την σιγουριά ότι κάνουμε το σωστό. Είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα, δεν στηρίζομαι σε μηχανισμούς γι΄αυτό και βάζω τα δυνατά μου για να δώσω το δικό μου πολιτικό στίγμα και να μεταφέρω στον κόσμο το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Άλλωστε ο τελικός στόχος είναι ακριβώς να γίνει η ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός.

Η πολιτική , ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, δεν ήταν   γυναίκεια υπόθεση. Πως μπορεί κατά τη γνώμη σας αυτό να αλλάξει;

Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να είναι οι «στυλοβάτες» της οικογένειας, να «κρατούν το σπίτι», να «μεγαλώνουν τα παιδιά». Είναι όμως και γεννημένες για την πολιτική!  Δεν θέλουμε οι γυναίκες να χρησιμοποιούνται ως απλές μονάδες που εξασφαλίζουν τη σωστή ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, θέλουμε να είναι ενεργές, να λαμβάνουν ευκαιρίες, να μπαίνουν σε θέσεις εκλόγιμες, να τις εμπιστεύονται, να τις αφήνουν να αναπτυχθούν και να ανοίξουν τα φτερά τους. Είναι γεγονός πώς μόλις 128 γυναίκες μπήκαν στην εκλογική μάχη ως επικεφαλής συνδυασμών και αν μη τι άλλο στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρχαν πολλοί συνδυασμοί για να διαλέξεις. Οι πιθανότητες, λοιπόν, δεν ήταν με το μέρος τους. Οι δήμοι 331 και κάποιες από αυτές τις επικεφαλής επιβίωσαν στον Α’ γύρο, πέρασαν στον Β’ γύρω και μόλις 16 τα κατάφεραν να εκλεγούν. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως γενικά και ειδικά η πολιτική δεν ήταν και δεν είναι γυναικεία υπόθεση! Στην Αιτωλοακαρνανία πέραν της Μαρίας Σωτηρίου που ήταν η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Αιτωλοακαρνανία καμία άλλη γυναίκα δεν κατάφερε να αντέξει στον αντρικό ανταγωνισμό! Αξιοσημείωτη βέβαια ήταν και η προσπάθεια της κ. Ντίνας Κουμανδράκη – Σαμαρά αλλά και της Χριστίνας Σταρακά στις τελευταίες εκλογές στο Αγρίνιο!
Εγώ  θα αφήσω τα συγχαρητήρια μου  στις 16 κυρίες Δημάρχους της Ελλάδας. Γυναίκες που θέλησαν, που προχώρησαν, που αναμετρήθηκαν με αντιπάλους είτε του δικού τους φύλου είτε του αντίθετου και κέρδισαν τη μάχη.  Ως Δημοτική Σύμβουλος αυτές έχω πρότυπο και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πιστεύοντας πως τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο  θα υπάρχει πιο δίκαιη κατανομή σε θέσεις ευθύνης  για τις γυναίκες της Αιτωλοακαρνανίας τόσο μέσα απο την αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή! Θα ευχηθώ ακόμα στην νέα Βουλή να υπάρξει γυναικεία εκπροσώπηση απο την εκλογική μας Περιφέρεια με  περισσότερες απο μια γυναίκα απο τα ψηφοδέλτια της Αιτωλοακαρνανίας!

Περιοδεύετε στο νομό και έχετε επαφή με τους πολίτες σε αγροτικές και αστικές περιοχές. Από τις συζητήσεις μαζί τους ποια εκτιμάτε  πως είναι τα βασικότερα  προβλήματα που τους απασχολούν;

Έχοντας μάθει να αγωνίζομαι για την τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζω από πολύ κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι καθημερινές επαφές με τους πολίτες μου και σε άλλα σημεία του νομού τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν την εικόνα πως δεν είναι μόνο το Ξηρόμερο που έχει αφεθεί στην τύχη του αλλά ολόκληρος ο νομός. Οι λέξεις ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ χαρακτηρίζουν απόλυτα την εικόνα της Αιτωλοακαρνανίας στα σπουδαία και μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν!  Η περιβόητη και πολυδιαφημιζόμενη ΕΛΠΙΔΑ του κ. Τσίπρα δεν έφτασε ποτέ στην Αιτωλοακαρνανία! Ο,τι είχαμε κερδίσει με κόπο τα προηγούμενα χρόνια όπως το ΤΕΙ Μεσολογγίου και το Πανεπιστήμιο Αγρινίου θυσιάστηκαν για ενα πιο ισχυρό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα! Οι αγρότες έχουν αφεθεί στην τύχη τους και χωρίς καμία ενημέρωση για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν προς τη νέα ΚΑΠ! Η ανεργία και η έλλειψη αγροτικού μοντέλου στον  ευλογημένο αλλά συγχρόνως αδικημένο τόπο που πλούτιζε και έγραψε ιστορία με τα Καπνά είναι κοινό μυστικό!

Δυο ημέρες απομένουν για τις κάλπες. Απευθυνόμενη στους Αιτωλοακαρνάνες ποιο μήνυμα τους στέλνετε για την υποψηφιότητα σας; 
Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ότι εγώ είμαι καλύτερη από τους υπόλοιπους υποψηφίους και δεν θα μου άρεσε να περιαυτολογώ ή να επιτρέπω κάποιους άλλους να λένε περισσότερα πράγματα για εμένα από αυτά που διαθέτω.
Είμαι ένας άνθρωπος της καθημερινότητας, του μόχθου, του αγώνα, είμαι μια από εσάς και η κοινωνία μας γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μου.
Δεν κατέρχομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή ούτε για να κάνω καριέρα, ούτε για να αποκατασταθώ οικονομικά ή κοινωνικά. Δόξα τον Θεό τα έχω καταφέρει όλα αυτά στην ζωή μου, πλην όμως θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας και στο μέλλον του τόπου μας με την συμμετοχή μας στα όργανα και όχι με κριτική εκ του ασφαλούς.
Και επειδή έχω μάθει στην ζωή μου να αγωνίζομαι από μικρό παιδί  και θεωρώ ότι μπορώ το ίδιο να αγωνιστώ για τα προβλήματα όλων των συμπολιτών μου ιδίως στην περιοχή του Ξηρομέρου , τα οποία γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι, καθώς μεγάλωσα μέσα στην κοινωνία.
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας είναι για μένα μια ακόμη πρόκληση! Είναι η πρόκληση που ισοδυναμεί με την πιο μεγάλη προσπάθεια προσφοράς στον τόπο μου μέσα από την συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση των θεμάτων της, από τις μέχρι σήμερα θέσεις που υπηρέτησα στο πολιτιστικό κίνημα και την αυτοδιοίκηση!
Με αέρα ανανέωσης και με ορμή αισιοδοξίας και ελπίδας, καλώ όλους τους πολίτες του νομού να στηρίξουν την προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε η συμφωνία Αλήθειας να μετατραπεί σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που έχει ανάγκη ο τόπος.
Γνωρίζετε όλοι, ότι προέρχομαι όχι απο την ελίτ αλλά απο τον απλό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας και φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν και παλεύουν με αποφασιστικότητα.
Ξέρετε πως η φωνή μου ταιριάζει με τη δική σας φωνή και οι αγωνίες μας είναι κοινές. Μαζί, ενωμένοι μπορούμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι της ανάπτυξης στον τόπο μας, με όφελος μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυριανό Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.