Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Η αυτοκτονία, η πολύπλευρη κρίση και οι νεαροί στη σύνταξη

elia

 

Τι είναι σημαντικό σήμερα; Η αυτοκτονία του συμπολίτη μας που ήταν στην ένατη δεκαετία της ζωής του, σε μια ελιά δίπλα στον δρόμο; Μια πράξη που δεν ξεσήκωσε κανέναν, που δεν έφερε καμιά διαμαρτυρία από κανένα σωματείο που κόπτεται για την ποιότητα της ζωής; Μια ακόμα στην περιοχή; Μήπως η συνέχιση της προεκλογικής επικοινωνιακής μάχης για τις ευθύνες;

Η κρίση είναι πολύ πιο βαθιά από ότι λένε οι αριθμοί. Το βλέπουν οι επαγγελματίες γύρω μας στο Αγρίνιο που είναι γεμάτο τις καθημερινές, μήνα Αύγουστο, κι όμως δουλειά δεν γίνεται. Το ξέρουν όσοι ζουν στα χωριά και βλέπουν συμπατριώτες μας που είχαν επιστρέψει από την Αθήνα πριν από χρόνια, για να ζήσουν από την γη και τα ζώα τους, να τα σφάζουν και να τα πουλάνε και να ετοιμάζονται πάλι για την αντίστροφη πορεία. Γιατί «δεν βγαίνει τίποτε». Κι ακόμη δεν ήρθαν οι υποχρεώσεις οι σοβαρές μέχρι τον Δεκέμβρη.

Η κρίση είναι αξιακή και το αποδεικνύει και ο σημερινός εισαγγελέας στο Αγρίνιο που έχει μπαλώσει σε λίγο καιρό όλη την αβελτηρία που προηγήθηκε από τον προηγούμενο που σήμερα κανονίζει τις άδειες στον Κορυδαλλό.

Όπως το αποδεικνύουν και οι επιτυχίες της Αστυνομίας στο θέμα των ναρκωτικών (με κόπο και αίμα και προσωπικό κόστος)που κακώς  έχουν φέρει την κοινωνία να αναρωτιέται «ποιο μεγάλο όνομα είναι μέσα;». Έπρεπε να αναρωτιέται  «ποιά σχολεία και ποιοί… δημόσιοι χώροι λειτουργούσαν μέσα στα ναρκωτικά και αυτό φαινόταν από μίλια μακριά;»…

Σε ποια άλλη χώρα συζητούν για το πόσο… μικρός είσαι όταν κυβερνάς στα 44 σου χρόνια; Πριν λίγα χρόνια με 15ετία στο δημόσιο και ανήλικο παιδί, στα 44 σου ήσουν συνταξιούχος αν είχες διοριστεί στα 29 σου. Αν σε είχε τρυπώσει μέσα ο τοπικός παράγων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ(που όμως σήμερα μπορεί να είναι άνετα ΣΥΡΙΖΑ…)στα 19, η σύνταξη ερχόταν στα 33 σου! Μετά ήρθαν τα μνημόνια και τα πολέμησε ο σημερινός 44άρης που ξεκίνησε από ακτιβισμό στα λύκεια. Έπρεπε να είναι πιο έτοιμος, έπρεπε να ξέρει, έπρεπε να έχει συμβούλους προοδευτικούς του σήμερα κι όχι 75ρηδες που πόθησαν κάποτε «έναν άλλο κόσμο εφικτό».

Υ.Γ. Αφού ψάξαμε «πού είναι οι εφοπλιστές να δώσουν λεφτά;», τώρα είμαστε στο γραφείο του «Σταύρος Νιάρχος» να μας δώσει 25 εκατομμύρια για τα αεροσκάφη. Εμείς όμως έχουμε 15 εκατομμύρια για «πληροφορικό σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων»! Ο καθένας και οι προτεραιότητές του.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Θεοδ. Ζάβρας

    Συγχαρητήρια,το άρθρο σας είναι εξαιρετικά εύστοχο…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.