Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Αυτών τα ονόματα προτείνεται να λάβουν οδοί του Αγρινίου

agrinioΗ ονοματοδοσία και ονοματοθεσία ανωνύμων οδών και πλατειών του Δήμου Αγρινίου αποτέλεσε ένα εκ των θεμάτων της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Αποτέλεσε ωστόσο αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης (διαβάστε ΕΔΩ) ενώ εν τέλει η λήψη απόφασης αναβλήθηκε.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών το agrinionews.gr δημοσιεύει την πρόταση της Επιτροπής Ονοματοθεσίας για τα πρόσωπα των οποίων τα ονόματα εισηγείται να λάβουν οδοί της πόλης . Παράλληλα δημοσιεύει τις οδούς βάσει της πρότασης της Διεύθυνσην Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για πρόσωπα που πρόσφεραν στην πόλη ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Συγκεκριμένα προτείνονται τα ακόλουθα ονόματα οδών:
-Θεοδώρου Λαδά (αντιδήμαρχος): αρχίζει από διασταύρωση με οδό Δορυμάχου και τελειώνει στην οδό Αντύπα (μετονομασία τμήματος της οδού Φ. Ακαρνάνος).
-Αθανασίου Παλιούρα (Καθηγητής Πανεπιστημίου): αρχίζει από τη συμβολή των οδών Αγ. Χριστοφόρου και Κολοκοτρώνη και τελειώνει στην οδό μεταξύ των Ο.Τ. 1045 και 1046 (οδός Μπόκα όπως καθορίζεται με την εν λόγω πρόταση).
-Γεωργίου Μπόκα (δωρητή): αρχίζει από την προτεινόμενη με το όνομα Αθανασίου Παλιούρα οδό  και τελειώνει στην οδό Κυριλλή Χρ. Η αρίθμηση των κτιρίων γίνεται ενιαία με την οδό Αθανασίου Παλιούρα με αρχή από την συμβολή των οδών Αγ. Χριστοφόρου και Κολοκοτρώνη.
-Ελένης Τσικνιά (Δωρήτριας): προσθήκη του ονόματος Ελένης στην οδό Σπύρου Τσικνιά. Η ονομασία της οδού γίνεται «οδός Σπύρου και Ελένης Τσικνιά – δωρητών».
-Αποστόλου Παπαχρήστου (Υμνογράφος): αρχίζει από την οδό τέρμα Κόκκαλη και τελειώνει στην οδό Αγ. Λαύρας ( οδός με είσοδο του 19ου Δημ. Σχολείου).
-Αθανασίου Παπαποστόλου (Ιεραπόστολος): αρχίζει από την οδό Παπαστράτου και τελειώνει στην οδό Μαρία Κάλλας , πεζόδρομος με δύο τμήματα που διαχωρίζονται από νησίδα πρασίνου.
-Πλατεία Ομονοίας: κοινόχρηστος χώρος μεταξύ των Ο.Τ. 68, 68α και 68β.
-π. Πέτρου Νικόλσκυ (Ιερέας) :αρχίζει από την οδό Μπαϊμπά, διασχίζει την οδό Χαβέλα, στη συνέχεια διασχίζει την οδό Αφών Παναγοπούλου και τελειώνει στην οδό Γοργοποτάμου.
-Αρχιμανδρίτου Βενέδικτου Πετράκη (Ιεροκήρυκας): αρχίζει από Λεωφόρο Κων/νου Καραμανλή και τελειώνει στην οδό Γ. Γούναρη.
-Αφών Ντόβα: αρχίζει από την οδό Μακρή, διασχίζει την οδό Παπαφώτη και τελειώνει στην οδό Χαρ. Τρικούπη μετονομασία της οδού Β. Νικολακόπουλου (Βράχου).
– Β. Νικολακόπουλου («Βράχου») Δωρητή: αρχίζει από την οδό Παπαστράτου και καταλήγει στην Εθνάρχου Μακαρίου (πρώην Βάλτου) μετονομασία της οδού Ντόβα.
-Απολλωνίας : πεζόδρομος,  αρχίζει από την οδό Κρυστάλλη και καταλήγει στην οδό Προόδου.
-Λοχία Βλαχόπουλου Κωνσταντίνου: Η κεντρική οδός του Τριχωνίου προς οικισμό Βλαχοπουλέικα.
Ακόμα για την καλύτερη διευθέτηση των οδών και εξυπηρέτηση των πολιτών, προτείνεται ο παρακάτω ακριβής χωρικός καθορισμός των ονομασιών των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Κωνσταντίνου ως εξής: Η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου σταματά στο σημείο που αρχίζει η οδός Εργάνης στην Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου και από το σημείο εκείνο ξεκινά η οδός Αγίου Κωνσταντίνου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Νικ

    Βάλτε και τον Ιάσονα,την Μιράντα,και τον βαιτσα……..τι άλλο θα δούμε???

  2. Ακοσμος αιτωλος

    Για τον Κωστα Χασαπη και τον Δ. Κωτσακη, που ανεδειξαν το πυργι και το αγρινιο, δεν βρεθηκε ενας δρομος………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.