Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Αυξάνονται από τις 9 Ιανουαρίου τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Αυξάνονται από τις 9 Ιανουαρίου τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Για την απλή διέλευση των επιβατικών αυτοκινήτων η τιμή διαμορφώνεται στα 13,50 ευρώ, από τα 13,30 ευρώ που ισχύει σήμερα. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή με αυξήσεις στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης” γνωστοποίησε η εταιρεία που τη διαχειρίζεται Γέφυρα Α.Ε.. Συγκεκριμένα προγραμματίζεται αύξηση  της τάξης του 2% – 0,20€ στις απλές διελεύσεις επιβατηγών.

Χωρίς αύξηση μένουν οι  ΓΕΦΥΡΑ E-Pass για επιβατηγά I/X, Κάρτα Aller-Retour, Απλή διέλευση μοτοσικλετών, Κάρτα ΜΟΤΟ, Ειδική Κάρτα Υγείας, Διέλευση ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 προς Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τίθεται σε ισχύ τιμαριθμικώς αναπροσαρμοσμένο τιμολόγιο διοδίων στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», βάσει των προβλέψεων της Σύμβασης Παραχώρησης (Νόμος 2395/96), ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες τιμές που αφορούν ηλεκτρονικά συνδρομητικά προγράμματα.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. υποστηρίζει πως “πρόκειται για την πρώτη τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων της Γέφυρας από το 2011, η οποία υπήρξε αναγκαία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική και δομική υγεία μίας εθνικής υποδομής ζωτικής σημασίας, μέσω της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της παραχωρησιούχου εταιρείας έναντι των δανειστών του Έργου, χωρίς επιπτώσεις στον προϋπολογισμό της δομικής συντήρησής του, δεδομένου ότι η Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου εισέρχεται στο 15ο έτος λειτουργίας της, με τις σχετικές απαιτήσεις να γίνονται ακόμη πιο σημαντικές“.

Αναφέρει πως έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη διευκόλυνση των τακτικών χρηστών και της τοπικής κοινωνίας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επέλεξε να διατηρηθούν ως έχουν οι τιμές διέλευσης:

1) Του συνδρομητικού εκπτωτικού προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ E-pass για επιβατηγά Ι/Χ,

2) της κάρτας “Aller-Retour” (κλιμάκωση μέχρι 5 ώρες)

3) της απλής διέλευσης για μοτοσικλέτες,

4) της κάρτας 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες,

5) του συνδρομητικού προγράμματος για καρκινοπαθείς & νεφροπαθείς «Ειδική Κάρτα Υγείας» και

6) της εκπτωτικής διέλευσης ΑμεΑ (με την επίδειξη της σχετικής μπλε κάρτας).

Αναλυτικά οι τιμές απλών διελεύσεων και εκπτωτικών προϊόντων ανά είδος και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής:

Την 1η Φεβρουαρίου 2019 θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες τιμές που αφορούν τα «Ηλεκτρονικά συνδρομητικά προγράμματα».Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές που θα εφαρμοσθούν είναι οι ακόλουθες:

Για περισσότερες πληροφορίες:Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Γέφυρας: Τηλ. 26340-39010 & 39011.

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. Βαξεβάνης

  Εγώ πάντως σηκώνω μπάρες και δεν πληρώνω. Εσείς κορόιδα πληρώστε…

 2. αποκρουστικος

  δεν επρεπε να γινει η γεφυρα
  επρεπε να γινει δρομος απο ναυπακτο ιτεα για αθηνα
  σιγα την πελοπονησο δεν εχουμε κανενα συμφερων

 3. kokorikos

  για αρχη Αποκρουστικε πρεπει να ξαναχωριστει η περιφερεια,
  η Αιτωλοακαρνανια δεν εχει εχει καμια δουλεια με την Πελοπόννησο

 4. XAIDW

  Στους γαλλους πληρωνατε και εκει θα εξακολουθειτε να πληρωνετε για 15 χρονια τουλαχιστον.Τι σας ενοχλει?υγιη καπιταλισμο δεν εχουμε?!

 5. XAIDW

  κ.ροδιτη σας απηυθυνε κανενας το λογο?οχι ασχοληθειται παρακαλω με την χρυσαυγιτικη προπαγανδα σας και αφηστε τον καθενα απο μας να βγαλει ελευθερα τα συμπερασματα του.Σας παρακαλω πολυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.