Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Αγανακτισμένοι οι έμποροι του Αγρινίου με το «ακορντέον»: Σε τράπεζες και υπεραγορές ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται;

Αγανακτισμένοι οι έμποροι του Αγρινίου με το «ακορντέον»: Σε τράπεζες και υπεραγορές ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται;

Δεν αντέχουν άλλο οι έμποροι του Αγρινίου με την τακτική του «ακορντεόν» , το άνοιξε-κλείσε δηλαδή για τον κορωνοϊο.

Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος απευθύνει μια ακόμη επιστολή στον πρωθυπουργό (που κοινοποιήθηκε στον πολιτικό κόσμο και φορείς της αγοράς) και ζητά απαντήσεις.

«Θα θέλαμε, όμως, να μας απαντήσετε στο ερώτημα αν οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου είναι μέρος του υγειονομικού προβλήματος που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα και την ελληνική κοινωνία», είναι μια ερώτηση που τίθεται.

«Αντί να έχουν την αναγνώριση από την Πολιτεία, υποχρεώνονται να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς να είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις την ίδια στιγμή που λειτουργούν οι υπεραγορές τροφίμων, οι τράπεζες κλπ., όπου η προσέλευση είναι μεγάλη. Σε αυτούς τους χώρους δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός;», μια άλλη ερώτηση στο Μητσοτάκη.

Η επιστολή 

ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη πρώτη φορά που η Κυβέρνηση έλαβε τα πρώτα μέτρα, ανάμεσά τους και το κλείσιμο των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από εκείνη την φορά και στη διάρκεια ενός έτους, η Πολιτεία αποφάσισε να το κάνει ακόμη δύο φορές, επιλέγοντας ανάμεσα στα άλλα μέτρα και το κλείσιμο της αγοράς, εφαρμόζοντας τη μέθοδο του “ακορντεόν”, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών στα θέματα της υγείας, των οποίων την γνώμη, ασφαλώς, σεβόμαστε.

Θα θέλαμε, όμως, να μας απαντήσετε στο ερώτημα αν οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου είναι μέρος του υγειονομικού προβλήματος που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

Και εάν αυτό πράγματι συμβαίνει, θα θέλαμε να μας πείτε τα στοιχεία εκείνα που το επιβεβαιώνουν.
Εάν όμως δεν συμβαίνει αυτό, όπως και εσείς με δηλώσεις σας έχετε αναγνωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες, ότι το Λιανικό Εμπόριο δεν είναι ο χώρος όπου ευνοείται η μετάδοση του κορωνοϊού, τότε γιατί επιλέγετε να κλείνετε τα καταστήματα της Αγοράς; Η υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά των συναδέλφων εμπόρων, των εργαζομένων και των καταναλωτών, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το έχουν αποδείξει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Κι αντί να έχουν την αναγνώριση από την Πολιτεία, υποχρεώνονται να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς να είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις την ίδια στιγμή που λειτουργούν οι υπεραγορές τροφίμων, οι τράπεζες κλπ., όπου η προσέλευση είναι μεγάλη.

Σε αυτούς τους χώρους δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός; Είναι γεγονός ότι μετά από ένα χρόνο υπάρχει κόπωση σε όλους, όμως η στάση του καθενός μας δεν αφορά μόνο την ατομική του προστασία, καθορίζει τελικά την λειτουργία ολόκληρων κλάδων της Οικονομίας, την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων σε αυτές.

Σε αυτή την αρνητική για τις επιχειρήσεις της Αγοράς εξέλιξη, καλούμε να πάρουν θέση δημόσια οι βουλευτές του Νομού, καθώς και η Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να πάψει επιτέλους ένας σημαντικός κλάδος της τοπικής Οικονομίας να αδικείται καταφανώς από τις αποφάσεις της Πολιτείας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Δημήτρης κοντονικας

  Μην διαμαρτυρεστε μωρέ Ραγιάδες
  Μόλις θα έρθει ο Κώστακης καραγκούνης στα μαγαζιά σας πάλι τεμεναδες θα του κάνετε

 2. Μ.Χ.

  Απ’ότι φαίνεται ούτε στις λαϊκές αγορές μεταδίδεται ο ιός γιατί κι εκεί πωλούνται ρούχα και παπούτσια και λοιπά είδη. Στο απυρόβλητο κι εκεί. Ισχυρές ομοσπονδίες βλέπετε…ποιος να ακούσει το μικρομεσαίο εμποράκο δεν βαριέσαι βρε αδερφέ?

 3. ΑΝΤΩΝΗΣ

  ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ…

 4. Νίκος Παλια-ντζής

  Γιατί στα σούπερ μάρκετ αγοράζεις τρόφιμα και χωρίς τρόφιμα δεν ζεις.

  Γιατί οι τράπεζες μαζεύουν φόρους για να σας δίνει το κράτος επιδόματα επειδή είστε κλειστοί.

  Γιατί χωρίς καινούριο παντελόνι και σεντόνια ζεις. Χωρίς μετρητά και φαγάκι δεν ζεις.

  Γιατί δεν χρειάζονται 2000χλμ περπάτημα για να μεταβολίσεις ένα κουλούρι.

  Υ.Γ. Ευτυχώς που οι αριστεροί με δεξιές τσέπες έμποροι του Αγρινίου ψήφισαν όλοι τους Μητσοτάκη και τους απογοήτευσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.