Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Η χορωδία «Αγία Σκέπη» του Αγρινίου στο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Η χορωδία «Αγία Σκέπη» θα συμμετάσχει υπό τη διεύθυνση της Χρυσούλας Τασολάμπρου, στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών, Ορχηστρών & Φολκλορικών Τμημάτων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

  • 02 Νοεμβρίου 2018 έως 04 Νοεμβρίου 2018
    Παρ|Σαβ|Κυρ      (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το τριήμερο 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).
Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Ιδρύθηκε το 2000 από μία ομάδα καθηγητών μουσικής και πλέον αριθμεί 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους.

H χορωδία «Αγία Σκέπη υπό τη διεύθυνση της Χρυσούλας Τασολάμπρου από το Αγρίνιο είναι η μόνη χορωδία που θα ερμηνεύσει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: “Άγγελοι Γης” , “Δώσε Ζωή” και “Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης”.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Τουρισμού – ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.