Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

“Αγία Σκέπη” και “Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων” στις εκδηλώσεις Μνήμης για τον Κερασοβίτη ήρωα Κώστα Βελή

PAR_kerasochori_agiaskepi_1068

Την περασμένη Πέμπτη, 10 Μαΐου, έλαβε χώρα για άλλη μια χρονιά η εκδήλωση μνήμης στον Αγραφιώτη ήρωα Κώστα Βελή στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας.
Η εκδήλωση ήταν μια διοργάνωση του Δήμου Αγράφων και του «Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών Το Κραούλι».
Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριό όπου παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, η Δημοτική Αρχή και τα σχολεία. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία «Αγία Σκέπη» υπό την διεύθυνση της χοράρχου κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου και με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Η κ. Τασολάμπρου και η χορωδία ερμήνευσαν, στο πνεύμα της εκδήλωσης, κλέφτικα Σαρακατσάνικα τραγούδια των Αγράφων, ενώ το εξαίρετο χορευτικό τμήμα του «Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας» καταχειροκροτήθηκε και ξεσήκωσε στους παρευρισκόμενους.

Φωτό Κώστας Παραβατός 
agia-skepi-velidia-1 agia-skepi-velidia-2 agia-skepi-velidia-3 agia-skepi-velidia-4 agia-skepi-velidia-5 agia-skepi-velidia-6 agia-skepi-velidia-7 PAR_kerasochori_agiaskepi_0556 PAR_kerasochori_agiaskepi_0784 PAR_kerasochori_agiaskepi_1058 PAR_kerasochori_agiaskepi_1068 PAR_kerasochori_agiaskepi_1282

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.