Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Αγκάλιαζε ηλικιωμένες προσποιούμενη την συγγενή και «ξάφριζε» χρυσές αλυσίδες σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Αγκάλιαζε ηλικιωμένες προσποιούμενη την συγγενή και «ξάφριζε» χρυσές αλυσίδες σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Έναν αναμφίβολα πρωτότυπο τρόπο για να «ξαφρίζουν» κοσμήματα από ανυποψίαστες ηλικιωμένες στην Αιτωλοακαρνανία και την Άρτα βρήκαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Συγκεκριμένα, αγκαλιάζοντάς τες, προσποιούμενη συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο η γυναίκα έκλεβε χρυσές αλυσίδες από τους λαιμούς τους και γινόταν…  «καπνός», επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο του συνεργού της.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, δύο εκ των οποίων στο Αγρίνιο και μία στο Μεσολόγγι. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα  1.100  ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές.

Πρόκειται για γυναίκα και άνδρα που, όπως προέκυψε από την έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, την  Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου και το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, ως προς τη χρησιμοποιούμενη μεθοδολογία, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του άνδρα σε περιοχές της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου η γυναίκα προσέγγιζε ανυποψίαστες ηλικιωμένες παριστάνοντας συγγενή ή φιλικό τους πρόσωπο και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού αποσπούσε χρυσές αλυσίδες λαιμού με σταυρό, επιβιβαζόμενη στη συνέχεια στο αυτοκίνητο του συνεργού της και τρέπονταν σε φυγή.

Με το συγκεκριμένο τρόπο διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές του προηγούμενου μήνα και μέχρι την 12-09-2021, οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει τις παρακάτω πράξεις:

  • κλοπή και απόπειρα κλοπής σε περιοχές της Άρτας
  • (2) κλοπές σε περιοχές του Αγρινίου
  • κλοπή στο Μεσολόγγι

Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα -1.100- ευρώ, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

*Φωτογραφία αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Στέλιος Αγγελής

    Το ερώτημα παραμένει, και πρέπει άμεσα να ενημερώνεται ο κόσμος σε πόσες μέρες θα ξανά βγούνε στους δρόμους και θα κάνουν τα ίδια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.