Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Άγνοια στο Καινούργιο για το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών

Μια χθεσινή αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου περιλαμβάνονταν η περιοχή του Καινούργιου στις υποψήφιες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή/και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα, προκάλεσε συζητήσεις στην τοπική κοινωνία.

Όπως φαίνεται, όμως, για ακόμη μια φορά η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη άγνοια και εκφράζονται απορίες, μάλιστα, για το χώρο που μπορεί να εννοείται στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Πέραν της τοπικής κοινής γνώμης, πάντως, δεν γνωρίζουν τίποτε για το θέμα και οι αιρετοί, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του Καινούργιου κ. Βασίλης Καραγκούνης.

Δηλώνει στο agrinionews.gr ότι δεν έχει καμία ενημέρωση και επισημαίνει: «Δεν υπάρχει καν κάποια δομή στην περιοχή μας που θα μπορούσε να συζητηθεί. Στην δική μας ενότητα υπάρχει ένα ξενοδοχείο όλο κι όλο στον Βλοχό κι αυτό έχει δέκα κλίνες. Δεν νομίζω ότι ερευνώνται τέτοιες δομές ανά την Ελλάδα, Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν τι ακριβώς αναζητείται. Κι εγώ φήμες ακούω, για παράδειγμα για κάποιες κρούσεις σε γειτονικές περιοχές. Ίσως αυτό να δημιούργησε κάποια σύγχυση σε όσους έκαναν το θέμα στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και να ενέπλεξαν το Καινούργιο».

Ο κ. Καραγκούνης τονίζει πως, ειδικά με τον τρόπο που γίνεται η όλη συζήτηση, μέσω φημών και αφηρημένων αναφορών και χωρίς να ξέρει κανείς το παραμικρό στοιχείο,  ο ίδιος έχει αρνητική γνώμη για την όλη διαδικασία και την όποια εμπλοκή της περιοχής του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι γνωστό   πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου στην ενδοχώρα θα μεταφερθούν χιλιάδες μετανάστες. Δεδομένο είναι πως κάποιοι θα επιμεριστούν και στην Αιτωλοακαρνανία. Το ζήτημα είναι οι τοπικές κοινωνίες να έχουν έγκαιρη ενημέρωση και σφαιρική εικόνα για το θέμα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.