Σε θέμα συζήτησης των ημερών στο Αγρίνιο έχει αναχθεί η ακύρωση του Φεστιβάλ Καντίνας που προγραμματιζόταν για τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο με διοργανώτρια μια ΑΜΚΕ.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των διοργανωτών, ο Δήμος Αγρινίου τους ενημέρωσε πως ακυρώνει την απόφαση του για την διοργάνωση του Φεστιβάλ Καντίνας, διότι αντιδρά ο εμπορικός κόσμος της πόλης.
Η ανακοίνωση αυτή «πυροδότησε» μία έντονη συζήτηση -και στα κοινωνικά δίκτυα- με πολλούς να απορούν γιατί να ακυρωθεί το Φεστιβάλ, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.
Η αναφορά από μεριάς των διοργανωτών σε «αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου» προκάλεσε όπως ήταν λογικό τις αντιδράσεις των εκπροσώπων του, καθότι -άδικα κατά τα φαινόμενα- έσπευσαν να κατακρίνουν μία τέτοια στάση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας ότι «καμία παρέμβαση, αντίδραση κ.λπ. δεν γνωστοποίησε επίσημα ή ανεπίσημα στη Δημοτική Αρχή ή προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση». Από μεριάς του ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η αναφορά σε δηλώσεις οποιουδήποτε φορέα ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω αντίθετης γνώμης του Εμπορικού Κόσμου της Πόλης δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και δεν είναι αληθής».
Είναι σαφές ότι κανένας εκ των δύο συλλόγων των εμπόρων του Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή θεσμική εμπλοκή με την ακύρωση του φεστιβάλ.
Όπως το ίδιο ισχύει και για την Εστίαση του Αγρινίου, η οποία κατά το παρελθόν έχει θέσει στο τραπέζι την ιδέα διοργάνωσης ενός τέτοιου φεστιβάλ με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων.
Προ εξάλλου των δύο ανακοινώσεων που εξέδωσαν οι Σύλλογοι, η μοναδική ενημέρωση που υπήρξε για την διοργάνωση ήταν από τους ίδιους τους διοργανωτές και όχι από τον Δήμο Αγρινίου.
Οι όποιες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών (διοργανωτών-Δήμου) έγιναν το προηγούμενο διάστημα φέρονται να ήταν σε προφορικό επίπεδο. Από πλευράς Δήμου Αγρινίου αυτό που προκύπτει είναι ότι ουδέποτε δόθηκε έγγραφη άδεια στους διοργανωτές για παραχώρηση του χώρου του πάρκινγκ στα παλαιά σφαγεία, ούτε «κλείστηκε» κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.
Το γιατί ο Δήμος δεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο ασφαλώς είναι το ερώτημα, για όσους διατείνονται ότι τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν την εξωστρέφεια και την οικονομία της πόλης. Ενδεχομένως έχει τους λόγους του. Ασφαλώς και η διοργάνωση του Φεστιβάλ καλείται να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με τον ισχυρισμό περί αντιδράσεων του εμπορικού κόσμου.
Δεν μπορεί να παραλειφθεί, σε κάθε περίπτωση, ότι σε ορισμένους Δήμους της χώρας που το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε, όπως στο Κιλκίς, υπήρξαν διάφορα… «απόνερα» με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για δικαστική διαμάχη, ένεκα οικονομικών διαφωνιών μεταξύ της εκεί Δημοτικής Αρχής και της διοργανώτριας.
3 Σχόλια
Οι Ρομά διαμαρτυρήθηκαν γιατί για τέσσερις μέρες θα ξεσπιτονωνταν.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ.
Ανίκανος ειναι και ελεω «ανώνυμων» κάνει ο,τι θέλει!