Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Αγώνες για απολυμένους και καθαρίστριες «βοθροκάναλων»

Αγώνες για απολυμένους και καθαρίστριες «βοθροκάναλων»

3

(φωτογραφία εποχής…)

Είναι πολλά τα 246 εκατομμύρια για τις τηλεοπτικές άδειες; Φυσικά και είναι και καλά κάνει η κυβέρνηση και παίζει πάνω από όλα αυτό σε επικοινωνιακό επίπεδο. Ειδικά από τη στιγμή που, όπως ανήγγειλε πριν λίγο στο Κιάτο ο πρωθυπουργός, τα 2/3 θα πάνε άμεσα στις ευπαθείς ομάδες και το υπόλοιπο 1/3 θα δοθεί επίσης σε ανάλογες δράσεις στο τέλος του 2017.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν μετράμε πια την προέλευση των χρημάτων και την προοπτική απόσβεσης. Θεωρούμε ότι αυτά είναι άλλου… παπά ευαγγέλιο και θα μετρηθούν στην πορεία. Τουτέστιν έχουμε ενηλικίωση των κυβερνώντων και αποδοχή των κανόνων της αγοράς, έστω όπως την περιγράφει μια έκθεση ενός ιδρύματος στην Φλωρεντία.

Αλλά από δω και στο εξής θα μιλάμε με αληθινούς όρους, όχι με «τους ανθρώπους που είναι πάνω από τους αριθμούς». Οι ημέτεροι στα δίκτυα πήραν «γραμμή» από χθες και παίζουν τα χρυσά «246». Άρα μιλάμε για φράγκα πλέον και μόνο γι’ αυτά. Για ταμεία. Σήμερα η εύλογη χαρά που κοιμούνται οι ολιγάρχες στα ράντζα και έχουν 3 μέρες εσώκλειστη δεν αρκεί. Με αυτούς που έσκασαν μύτη από μέσα νικητές(καταϊδρωμένοι ή άνετοι), δεν είναι ώρα για τέτοια.

Η σκέψη μας όμως πρέπει να είναι στους ανθρώπους που θα απολυθούν από τα κανάλια. Θα πρότεινα να τους πάρει όλους η ΕΡΤ. Με 250 εκατομμύρια που πήρε το κράτος(αν και όταν τα πάρει) μπορούν να πάνε 4-5 χρόνια κι αυτοί υπεράριθμοι, γιατί οι άλλοι υπεράριθμοι είναι καλύτεροι; Σε τελική ανάλυση αυτό θα γίνει αν  έχει κανένας τα άντερα να κλείσει αυτά που δεν πήραν άδεια και να αφήσουν φέσια οι Μπόμπολες, οι Κοντομηνάδες και οι Βαρδινογιανναίοι, που δεν το νομίζω. Αλλά δεν το προτείνω γιατί 246 εκατομμύρια είναι 10 μέρες από τις συντάξεις κι αυτές χωρίς τις επικουρικές. Άρα ας μείνουμε στον ρεαλισμό. Στα λεφτά, τα φράγκα.

Φυσικά περιμένω απεργίες από την ΕΣΗΕΑ. Περιμένω να βρουν τρόπο να πάρουν τα χρωστούμενά τους οι απολυμένοι. Περιμένω συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου και τη Ραχήλ με τη Ζωή στα κάγκελα. Περιμένω ψάξιμο ποιος έπαθε έμφραγμα από όταν απολύθηκε και καταχώριση στους «νεκρούς Άλφα, Σταρ, Έψιλον και Μέγκα». Περιμένω openairtv.gr με συλλογικότητες. Αν δεν δω τίποτε τότε θα επιβεβαιωθεί ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα διδάσκεται στα σχολεία και τις ΔΕΚΟ…

Καθαρίστριες έχουν και τα βοθροκάναλα, τέως και νυν. Επίσης όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ όλοι-ανεξαιρέτως-είχαν τουλάχιστον κάνει ζωντανές συνδέσεις με την περιοχή αν δεν καταδίκασαν ευθέως. Αναμένουμε αντιδράσεις και από την κρατική ΕΡΤ ή μάλλον αναμέναμε. Γιατί σήμερα, μια μέρα μετά τα αποτελέσματα των αδειών, κάμποσοι δημοσιογράφοι, αριστεροί κυρίως, παρελαύνουν από την ΕΡΤ και σχεδόν πανηγυρίζουν με την ανεργία των συναδέλφων τους. Και το ωραίο είναι ότι οι πιο πολλοί είναι σε γραφεία Τύπου.

Μην το ξεχάσω: Έχοντας πάρει κρατικές δουλειές πάνω από 100 εκατομμύρια μόνο φέτος χτυπάω άνετα μια άδεια με 50 εκατομμύρια. Το ερώτημα είναι αν είμαι διαπλοκή. Διότι αρχικά ο στόχος ήταν η διαπλοκή και οι νταβατζήδες, σωστά;

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Σεπτέμβριος Καίσαρ

  Τι περιμένεις Γιάννη μ’ ;
  Ξεκίνα τον αγώνα με τον σύντροφο Akis.
  Θα δικαιωθείτε γιατί ο κόσμος είναι μαζί σας.
  Ή μήπως όχι;
  Σας πήρε ο πόνος για τους εργαζόμενους; Όταν τα βοθροκάναλα γυρνούσαν τους εργαζόμενους στο μπλοκάκι και έκαναν 50% μειώσεις μισθών με απειλές και τραμπουκισμούς, έγραφες τίποτα; Η ΕΣΗΕΑ που ήταν;
  Για την αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ για τη μη ύπαρξη ΕΣΡ σε έχουν πληροφορήσει.
  Ξυδάκι. Από στέμφυλα ή αιθανόλη. Κάνει θαύματα.

 2. antikeimenikos

  ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

  Ας ενημερώσει κάποιος τον ΣΑΝΟΦΑΓΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟ οτι η ΝΔ δεν συμφώνησε στη σύσταση του ΕΣΡ γιατί Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ από το ΕΣΡ και τις έδωσε στον ΥΠΟΥΡΓΟ!!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΡ!!

  ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ (μέσω σανοφάγων σχολιαστών ΨΟΦΟφόρων) ότι η ΝΔ φταίει και ότι κόπτονται για το ΕΣΡ το οποίο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΑΝ!!

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!

  Πόσο λοβοτομημένοι είστε;;;

 3. Σεπτέμβριος Καίσαρ

  Κάπως έτσι γυρίζει ο τροχός αγαπητέ αντικειμενΑκη.
  Μαζί στον αγώνα ενάντια στην κακιά κυβέρνηση που έβαλε τους νταβάδες να κοιμηθούν σε ράντσο.
  Ξυδάκι. Σφηνάκι ή on the rocks.
  Έρχονται και άλλες φάπες. Υπομονή.

  #ξύδι τοπ

 4. Γ.Συμψηρής

  Σεπτέμβριε Καίσαρα αυτά είναι μια χαρά σχόλια.Όχι σαν τα άλλα.Να πεις ένα “ξυδάκι”, μεσ’ το πρόγραμμα είναι.Και ναι, για τα μπλοκάκια και τα λοιπά έχω πει κάμποσα, για το ΕΣΡ να ρωτήσουμε το σόι της Ζωής.

 5. Διαχειριστής

  Ενημερώνουμε ότι είναι η τελευταία φορά που περνάνε τέτοιους είδους σχόλια.Ειδικά όταν πρόκειται για ανώνυμα σχόλια με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.Αλλά και για επώνυμα με αντίστοιχους ισχύει το ίδιο. Για να είμαστε δίκαιοι διαγράφηκε το προηγούμενο σχόλιο και φυσικά δεν μπήκε η απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.