Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Αγωνία και μερική εκκένωση στην Κλεπά

ΚΛΕΠΑ

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών επέτεινε την ανησυχία για την Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας, το χωριό που σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκε από κατολίσθηση που σημειώθηκε πριν ένα χρόνο.
Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που υλοποιεί το Ι.Γ.Μ.Ε. , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ναυπακτίας στην Τ.Κ. Κλεπάς διαπιστώθηκε ότι μετά από τις τελευταίες μετρήσεις (Δεκέμβριος 2015) και μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί μικρές μετακινήσεις στο υπέδαφος της περιοχής.
Κατόπιν αυτού και μετά από εισήγηση του Ι.Γ.Μ.Ε, η Περιφερειακή Ενότητα διέκοψε την κίνηση στην επαρχιακή οδό που διέρχεται την Κλεπά . Παράλληλα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την εκκένωση ενός μικρού τμήματος του χωριού, περιμετρικά της Πλατείας και μέχρι την επανεξέταση των δεδομένων από το Ι.Γ.Μ.Ε. . Ωστόσο αναφέρεται πως το τμήμα αυτό είναι αρκετά μικρό σε έκταση και δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχία .
Ήδη κλιμάκιο του Δήμου (με επικεφαλής τον Δήμαρχο) και της Π.εριφερειακής Ενότητας μεταβαίνει στην Κλεπά.
«Θα παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη του φαινομένου ενώ στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που υλοποιείται στην περιοχή, θα προκύψει και η οριστική λύση για την Τ.Κ. Κλεπάς.
Συνιστούμε στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση , μέχρι την επανεξέταση του φαινομένου και τους παρακαλούμε να είναι αρωγοί στις προσπάθειες του Δήμου και της Περιφέρειας, με στόχο την οριστική διευθέτηση του προβλήματος», αναφέρει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Στ. Λουκόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Με τη φύση (φυσικά φαινόμενα ) δεν μπορεί να τα βάλλει κανένας.Απλώς για να μην σε σκοτώσει αλλάζεις φυσικό περιβάλλον διαμονής γρήγορα .Δηλαδή σηκώνεσαι και φεύγεις…

  2. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΩΓΑΝΑΣ Πρόεδρος Συλλόγου Κλεπαϊτών Αθήνας

    Αγαπητέ κ. Ανδρέου, Η φύση πριν σε εκδικηθεί σε προειδοποιεί να πάρεις μέτρα ασφαλείας.Αυτό έγινε εν προκειμένω στην Κλεπά. Παρ¨όλες τις συνεχείς παρεμβάσεις μας επί 10 χρόνια οι υπεύθυνοι της Πολιτείας δεν έλαβαν τα προσήκοντα μέτρα όπως πρότεινε με μελέτες το ΙΓΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.