Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών για δίωξη Γώγου, Βελισσάρη: «Ανορθολογική, αντεπιστημονική και κομματικά καθοδηγούμενη μεθόδευση»

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών για δίωξη Γώγου, Βελισσάρη: «Ανορθολογική, αντεπιστημονική και κομματικά καθοδηγούμενη μεθόδευση»

Την κλήση των καθηγητών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενότητας Καθηγητών για τη δίωξη των καθηγητών Χαράλαμπου Γώγου – Δημήτρη Βελισσάρη μετά από συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη, αναλυτικά:

Ανορθολογική Αντεπιστημονική και κομματικά καθοδηγούμενη μεθόδευση της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου κατά των καθηγητών Ιατρικής Χ. Γώγου και Δ. Βελισσάρη.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική επίθεση (διέταξε ΕΔΕ σε βάρος των Ιατρών) της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου – Πατρών  στους καθηγητές Γώγο Χαράλαμπο  και Βελισσάρη Δημήτριο με την αιτιολογία ότι η ίδια δεν ενημερώθηκε και αυτοί δεν έλαβαν έγκριση για τη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο της Πάτρας. Μία συνάντηση με στόχο τη διερεύνηση της προσφορότερης αντιμετώπισης και χειρισμού των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διάδοση του κορωνοϊού, ενόψει μάλιστα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, είναι λυπηρό, όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή του και ο Δήμαρχος Πατρέων, γιατί η διορισμένη  Διοικήτρια παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε εγγράφως ότι η συνάντηση δεν είχε υπηρεσιακά χαρακτηριστικά, αυτή διέταξε άρον άρον ΕΔΕ σε βάρος δύο έγκριτων ιατρών (ο κ. Γώγος μάλιστα είναι μέλος της επιτροπής λοιμοξιολόγων της κυβέρνησης).

Η κίνηση αυτή  της Διοικήτριας δείχνει:

1) Απαξίωση προς τους λειτουργούς της Ιατρικής Επιστήμης.                                                                              2) Απαξίωση και εχθρική στάση προς τον Δήμαρχο της τρίτης σε μέγεθος πόλης της χώρας, ο οποίος, μάλιστα, τυγχάνει και ο ίδιος Ιατρός.                                                                                         3) Απαξίωση προς τους Πολίτες και το Λαό της  Πάτρας, μέσω της απαξίωσης του εκλεγμένου Δημάρχου τους, αλλά κυρίως προσπάθεια  φίμωσης και ελέγχου των επιστημόνων να βάλει φραγμό στην ενημέρωση.                                                                                                                                  4)Τον πανικό της «κομματικής ομπρέλας» στην διοικητική λειτουργία του Νοσοκομείου και τον αυταρχισμό της εξουσίας της.

Θεωρούμε ότι είναι το λιγότερο  απαράδεκτο και άστοχο αυτή την περίοδο να ανοίγουν αναίτια «πληγές» στο χώρο σε μια εποχή όπου οι επιστήμονες και οι γιατροί – που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό υπηρετώντας ένα δημόσιο σύστημα υγείας πληγωμένο ανεπανόρθωτα από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- έχουν πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουν. Η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ανησυχεί με αυτές τις απαράδεκτες αντιλήψεις και ενέργειες της κ. Διοικήτριας του Νοσοκομείου του Ρίου, τη στιγμή μάλιστα όπου σε λίγες μέρες θα πρέπει να πείσει την κοινωνία για το ορθό του ιατρικού πρωτόκολλου ,που θέλει να εφαρμόσει η κ. υπουργός παιδείας. Συντάσσεται σταθερά από κοινού με την κοινωνία, στο πλευρό των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας με πράξεις και όχι με χειροκροτήματα.                                                                                   Αν κάποιος πρέπει να διωχθεί, σίγουρα δεν είναι οι γιατροί που αδιάλειπτα για πολλούς μήνες και χωρίς ουσιαστική ανταμοιβή από την πολιτεία, έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του λαού και καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την μάχη, αλλά η επιεικώς κατώτερη των περιστάσεων διοίκηση που στήνει γραφειοκρατικές παγίδες και εξαναγκάζει τους πολεμιστές της πρώτης γραμμής να σπαταλούν δυνάμεις πολύτιμες σε μία κρίσιμη στιγμή του αγώνα!

Μήπως μαζί με την κα Κεραμέως πρέπει να παραιτηθεί και η Διοικήτρια του νοσοκομείου του Ρίου;

Να πάρουν θέση οι συνδικαλιστικοί, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί φορείς της Δυτικής Ελλάδας τώρα και να καταδικάσουν αυτή την αντιδημοκρατική πράξη.

Δυτική Ελλάδα, 25 Αυγούστου 2020

Από την Γραμματεία της ΑΕΚ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.