Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Αγρινίου: «Τώρα να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης στο λιανεμπόριο»

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Αγρινίου: «Τώρα να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης στο λιανεμπόριο»

«Τώρα να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης στο λιανεμπόριο», ζητά η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Αγρινίου. Η ανακοίνωση:

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την ανευθυνότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας δεν θα την χρεωθούμε εμείς

Τώρα να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης στο λιανεμπόριο.

Προκαλεί τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους εμπόρους η κυβέρνηση με τα απαράδεκτα μέτρα που ανακοίνωσε για τον περιορισμό της πανδημίας στο λιανεμπόριο.

Από την έναρξη της πανδημίας εδώ και 19 μήνες επανειλημμένα την καλέσαμε να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, με τη στήριξή του δημοσίου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Διεκδικήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στα πολυκαταστήματα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς εκεί που αποδεδειγμένα συνωστίζεται ο ελληνικός λαός. Τι έκανε για όλα αυτά; Τίποτα!!!

19 μήνες τώρα παπαγαλίζει την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» για να πετάξει μακριά τη δική της ευθύνη για την προστασία της υγείας του λαού.

 1. Είναι η κυβέρνηση που αποφάσισε να κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, με τις παλινωδίες και τα ψέματα της φούντωσε σκοταδιστικές και ανορθολογικές αντιλήψεις.
 2. Είναι η κυβέρνηση που μετέτρεψε το εμβόλιο  από όπλο για τον περιορισμό της πανδημίας σε μέσο διχασμού του ελληνικού λαού.
 3. Είναι η Κυβέρνηση που με τις αναστολές χιλιάδων υγειονομικών και τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων στα νοσοκομεία οδήγησε σε κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 4. Με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και την ασυδοσία στους μεγάλους χώρους δουλειάς είναι η κυβέρνηση που έφερε το τέταρτο κύμα Πανδημίας.

Ρωτάμε ευθέως στην κυβέρνηση:

Δεσμεύεται ότι κανένας αυτοαπασχολούμενος έμπορος και η οικογένειά του σήμερα με πάνω από 6.000 κρούσματα σε όλη τη χώρα θα βρει κρεβάτι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της περιοχής;

Πώς θα ζήσει ο αυτοαπασχολούμενος έμπορος που θα βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό με κλειστό το κατάστημα του; Πως θα πληρώσει τα χρέη και τους λογαριασμούς; Πώς θα ζήσει την οικογένεια του; 

Σε αυτά τα ερωτήματα με μέτρα να απαντήσει η κυβέρνηση και όχι να μεταθέτει τις δικές της ευθύνες για τον περιορισμό της πανδημίας στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, απειλώντας τους μάλιστα με εξοντωτικά πρόστιμα. Αρνούμαστε να υποκαταστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι δική μας δουλειά η αστυνόμευση του Ελληνικού λαού.

 • Καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα να απαιτήσει την ανάκληση των απαράδεκτων μέτρων της κυβέρνησης στο λιανεμπόριο. Αντίστοιχα καλούμε τον δήμο της περιοχής να πράξει ανάλογα..
 • Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των Εμπορικών Συλλόγων της Βορειοδυτικής Ελλάδας  την Τετάρτη 10 Νοέμβρη, κατεβαίνουμε όλοι στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 9:00.   

Οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες χρειαζόμαστε άμεσα μετρά στήριξης. Να τα διεκδικήσουμε και να τα επιβάλλουμε με την συλλογική δράση.

Απαιτούμε:

 • Άμεση αναστολή καταβολής όλων τον ρυθμιζόμενων χρεών μας προς το κράτος και τις τράπεζες για το επόμενο εξάμηνο και έκτακτο επίδομα 500 ευρώ για κάθε αυτοαπασχολούμενο έμπορο που θα νοσήσει το επόμενο διάστημα και αναγκαστεί να κλείσει το κατάστημα του.
 • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ.
 • Καμιά διακοπή! Φθηνότερα τιμολόγια ενεργείας σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση όλων των χαρατσιών που ενσωματώνονται στους λογαριασμούς. Κατάργηση των ειδικών φόρου σε ενέργεια και καύσιμα.
 • Ρύθμιση των χρεών σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους με δόσεις στο 5% του εισοδήματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια. Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στο ύψος των αυξήσεων για αυτοαπασχολουμένους και ΕΒΕ με εισόδημα μικρότερο των 12000 €.
 • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και  του 50% για όσους συναδέλφους έχουν κλείσει την επιχείρησή τους
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης τη διαγραφή των χρεών που αφορούν  την εισφορά υγείας. Η πανδημία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι  η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.
 • Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών, όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλο κεφάλαιο
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν η θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

8/11/2021

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.