Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Παρέα με τον Μιχάλη ξεβρακώνεται και ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού

nosokomeio-2 (1) Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ.)-ΠΑΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωση της:

 Στο «κύκνειο άσμα» του Μιχάλη

Το «κύκνειο άσμα» του τ. διοικητή του Γ.Ν. Αγρινίου Μιχάλη, επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο την απόλυτη ταύτιση των έργων του με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον χώρο της Υγείας, στην προσπάθεια δημιουργίας επιχείρησης με τίτλο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε.».

Φυσιολογική είναι επομένως και η χυδαία επίθεση που κάνει στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ και στο ΠΑΜΕ, αφού από την πρώτη στιγμή του «χαλούσαμε τη σούπα»!

Ο Μιχάλης μπορεί να αποτελεί παρελθόν για το Νοσοκομείο Αγρινίου, ωστόσο «τύποι» της δικάς του φυσιογνωμίας, το αστικό κράτος διαθέτει και άφθονους και πρόθυμους να υπερασπιστούν με την ίδια πρεμούρα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική των ατομικών συμβάσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των απολύσεων, της λογικής «πληρώνω για να γιάνω».

Παρέα με τον Μιχάλη, ξεβρακώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο και ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τον οποίο κατήγγειλε η Α.Σ.Υ. από την πρώτη στιγμή, που απ’ τη μια μιλάει δήθεν για την «ενότητα των εργαζομένων», ενώ απ’ την άλλη αρνιέται την εγγραφή στα πρωτοβάθμια σωματεία, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όσων δουλεύουν με συμβάσεις, των εργολαβικών, των επικουρικών και εμποδίζει τον κοινό αγώνα με τους «μόνιμους συναδέλφους».

Ο λόγος τώρα σε εμάς, τους ίδιους τους εργαζόμενους, που σε κοινή συμπόρευση με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία δίνουμε δυναμική απάντηση για να μη ζούμε με τα ψίχουλα μέσα σε διαρκές άγχος.

Παλεύουμε αταλάντευτα για:

 

  • Μαζικές προσλήψεις και απορρόφηση όλων των εργαζομένων, με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, καθώς και νέες αντίστοιχες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
  • Να φύγουν τα συνεργεία – εργολαβικές εταιρείες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.
  • Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης.

 

Διεκδικώντας

   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

 

                                                                      Αγρίνιο 4 Φλεβάρη 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

                                                                              Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.