Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Το Αγρίνιο τίμησε τον Νεομάρτυρα Άγιο Ιωάννη τον Βραχωρίτη (φωτο)

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε την Κυριακή και την Δευτέρα 22 και 23 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ώστε να προσκυνήσει το λείψανο του Άγιου Ιωάννη του Βραχωρίτη, ο οποίος με την θυσία του ευλόγησε την γη του Αγρινίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς στο κήρυγμά του, συνεχάρη τους νέους για την παρουσία τους και ζήτησε να μείνουν ξεκάθαροι στην ζωή τους, ασυμβίβαστοι στην πίστη τους και ανδρείοι στην συναναστροφή τους με τους κοσμικούς ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε πνευματικό σκοτάδι και επιδιώκουν να επηρεάσουν τους πιστούς. Ευχήθηκε όλοι να έχουν ως πρότυπο τον Άγιο Ιωάννη τον Βραχωρίτη, ο οποίος αν και βρισκόταν μέσα στη νιότη του απέρριψε την μουσουλμανική πίστη και την όποια ελπίδα αναρρίχησης στην τουρκική ιεραρχία του Αγρινίου, προκειμένου να ζήσει την αλήθεια και το φώς του Χριστού. Τέλος κάλεσε το πλήθος των πιστών να συνεχίσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκαν.

Στον εορτασμό συμμετείχε και το κοινωνικό φροντιστήριο που φέρει το όνομα του Αγίου και οι μαθητές με τους καθηγητές τους προσκύνησαν και ζήτησαν την ευλογία του για την νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Καθηγητής

    Οι ψάλτες έλεγαν πολύ ωραία τους ύμνους.
    Συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.