Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

450 εγγραφές και ανάγκη για καθηγητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

450 εγγραφές και ανάγκη για καθηγητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

 Θα λειτουργήσουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 21 τμήματα, για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου και θα διδαχθούν 53 μαθήματα με 157 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. 06

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, τελέσθηκε τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2016-2017.
Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, όπου και θα λάβουν χώρα τα ενισχυτικά μαθήματα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, μαθητών και γονέων και με την παρουσία των Αντιδημάρχων Αγρινίου κ.κ. Νικολάου Γκρίζη, Χρήστου Γκούντα, Γεωργίου Μελιάδη, Ευθυμίου Γρίβα καθώς και του κ. Κωνσταντίνου Νάκου, εκπροσώπου της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως & Συμβούλου Μαθηματικών. Μετά τον αγιασμό, μοιράσθηκαν στους μαθητές τα απαραίτητα σχολικά είδη για το Φροντιστήριο.
Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, συνεχίζονται φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά. Κατά το προηγούμενο έτος, 32 μαθητές της περσινής Γ΄ Λυκείου που παρακολουθούσαν τα ενισχυτικά μαθήματα, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατες και ανώτερες σχολές ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά όλων των τάξεων προόδευσαν, αυξάνοντας τη βαθμολογία τους.
Τη φετινή χρονιά, θα λειτουργήσουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 21 τμήματα, για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου και θα διδαχθούν 53 μαθήματα με 157 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Α΄ Λυκείου θα λειτουργήσουν 3 τμήματα για κάθε τάξη, για τις Β΄ και Γ΄ Λυκείου θα λειτουργήσουν από 4 τμήματα ενώ θα υπάρξουν και ειδικά τμήματα για αποφοίτους της περσινής Γ΄ Λυκείου.
Οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν ήδη ξεπεράσει τις 450, ενώ δεκάδες οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό, ανακοινώνεται για όσους μαθητές δεν έχουν προλάβει ακόμη να εγγραφούν, ότι οι εγγραφές θα συνεχισθούν και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 στις 6 μ.μ.
Ανακοινώνεται επίσης ότι επειδή πολλές οικογένειες αδυνατούν να αγοράσουν σχολικά βοηθήματα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα δίδει και φέτος στους μαθητές του δωρεάν σημειώσεις για όλα τα μαθήματα, ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να εισαχθούν σε μεγαλύτερη τράπεζα γνώσεων.
Σκοπός της όλης εθελοντικής προσπάθειας που επιτελείται στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» είναι η Εκκλησία, μαζί με τους 66 εθελοντές καθηγητές που άκουσαν το κάλεσμά της, να σταθούν αρωγοί στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια και στην αναπτέρωση της ελπίδας των Ελλήνων που χάνεται και κυρίως των νέων παιδιών.
Παρά τη συγκινητική ανταπόκριση των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών οι οποίοι θα διδάξουν για 5η συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο στους οποίους εκφράζονται θερμές ευχαριστίες, η μεγάλη προσέλευση μαθητών αναγκάζει σε εκ νέου σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής και σε άλλους διδάσκοντες και ειδικότερα σε Μαθηματικούς, Φυσικούς και Χημικούς.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο τηλέφωνο 26410-22824 και να επικοινωνήσουν με τον πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη.

01 02 03 04 05

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Αγωνιστής

  Με το δημόσιο σχολείο πότε θα ασχοληθεί η εκκλησία και οι εθελοντές;
  Τα κοινωνικά φροντιστήρια δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το σχολείο!
  Κάτι σαν παιδομάζωμα μου θυμίζει
  Συνιστώ στους εκπροσώπους του δήμου και τον κ. σύμβουλο να απαιτήσουν από τον υπουργό παιδεία μαζικούς διορισμούς καθηγητών και ας αφήσουν τις δημόσιες σχέσεις και την εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματός μας.

 2. ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  Ο υπουργός παιδείας έχει άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις να φέρει εις πέρας. Πως να καταργήσει μαθήματα στα σχολεία, να δημιουργήσει νέες αίθουσες διδασκαλίας για τα προσφυγόπουλα, να καταργήσει τις παρελάσεις και των εκκλησιασμό των μαθητών κ.λ.π. Για αυτό μην τον ενοχλείται για πράγματα επουσιώδη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.