Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Aγρίνιο: όλα ανοιχτά για το θερινό πενθήμερο των καταστημάτων

Aγρίνιο: όλα ανοιχτά για το θερινό πενθήμερο των καταστημάτων

Προβληματισμός για το σαββατιάτικο κλείσιμο λόγω των νέων δεδομένων που προκάλεσε η πανδημία στην αγορά. Διανέμεται ερωτηματολόγιο στους επαγγελματίες της πόλης. 

Σ’ ένα διαφορετικό τοπίο κινείται ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου μετά την πανδημία του κορωνοϊού που η αλήθεια είναι ότι επιδείνωσε την ήδη κακή κατάσταση της αγοράς.

Είναι πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά λόγω και της συγκυρίας, αρχή καλοκαιριού, ένα από αυτά είναι και το θερινό πενθήμερο.

Επί πολλά χρόνια η πλειοψηφία των καταστημάτων του Αγρινίου παρέμενε κλειστή τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου, απόφαση που λαμβάνονταν με συντριπτική πλειοψηφία στη συνέλευση του Μαΐου του Εμπορικού Συλλόγου.

Φέτος καθώς τα δεδομένα της αγοράς έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας δεν αποκλείεται να αλλάξει και το… δεδομένο του θερινού πενθημέρου.

Το ζήτημα συζητήθηκε μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ο οποίος προτίθεται να αφουγκραστεί την άποψη του συνόλου των επαγγελματιών της πόλης. Για το λόγο αυτό μάλιστα απο σήμερα διανέμεται ερωτηματολόγιο στον εμπορικό κόσμο.

Ερωτώμενος για το ζήτημα από το agrinionews.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης σημείωσε πως « σήμερα ξεκινά ένας εσωτερικός διάλογος με το σύνολο του εμπορικού κόσμου και όχι μόνο στα μέλη του Συλλόγου αναφορικά με το τι επιθυμούν να γίνει.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το ποια πρέπει να είναι η στάση του συλλόγου ως προς το ζήτημα. Οι δύο επιλογές (ανοικτά καταστήματα / κλειστά) είναι δεδομένες ενώ αν υπάρχει και κάποια τρίτη θα αξιολογηθεί».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.