Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Αγρίνιο: άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδα 75 – 79 αλλά διαθέσιμα… ραντεβού δεν υπάρχουν

Αγρίνιο: άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδα 75 – 79 αλλά διαθέσιμα… ραντεβού δεν υπάρχουν

Άνοιξε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 6 το απόγευμα η πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 75 – 79.

Πολλοί Αγρινιώτες που εισήλθαν ωστόσο στην εφαρμογή διαπίστωσαν πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στα Νοσοκομεία του Νομού και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

Εκφράζουν λοιπόν διαμαρτυρίες και ερωτήματα. Αντίστοιχη διαπίστωση κάνουν και κάτοικοι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας ενώ οι Ναυπάκτιοι διαθέσιμα ραντεβού βρήκαν μόνο σε εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας. 

Θυμίζουμε πως η  συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών , που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Για το συγκεκριμένο εμβόλιο όσοι το κάνουν θα υποχρεωθούν να μεταβούν αποκλειστικά στα Κέντρα Υγείας Θέρμου, Αιτωλικό και Αμφιλοχίας.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα κλείνουν ραντεβού με τους επαρακάτω τρόπους:

-Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

-Απευθείας με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Για να ελέγξει κάποιος αν ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας θα πρέπει: 

-Να εισάγει ΑΜΚΑ και  ονοματεπώνυμό  στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.

-Να στείλει  γραπτό μήνυμα (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό 13034.

πόλεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.