Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Αγρίνιο: απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Αγρίνιο: απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Tην απαλλαγή επιχειρήσεων, που διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας & φωτισμού και τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Φωτάκης.

Αναφορικά με τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων προβλέπεται: Η απαλλαγή θα εφαρμοστεί αναλογικά για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των περιορισμών για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Το κόστος για το έτος 2020 αναμένεται να μην ξεπεράσει το ποσό των 15.000,00 €, το οποίο θα καλυφθεί από τις βεβαίωση τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2019.

Για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού: Η απαλλαγή θα εφαρμοστεί αναλογικά για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των περιορισμών για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους. Το κόστος για το έτος 2020 εκτιμάται ότι θα είναι κατά προσέγγιση 350.000,00 € το οποίο θα καλυφθεί από την αύξηση εσόδων που θα προκύψει από τις διορθώσεις και νέες δηλώσεις εμβαδών ακινήτων, διαδικασία η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη και παρατάθηκε μέχρι τις 30/6/2020.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.