Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: αποζημίωση και σε γυναίκα που τραυμάτισε αδέσποτος σκύλος στην κεντρική πλατεία

Αγρίνιο: αποζημίωση και σε γυναίκα που τραυμάτισε αδέσποτος σκύλος στην κεντρική πλατεία

Xθες έγινε γνωστό πως ο δήμος Αγρινίου καλείται να πληρώσει αποζημίωση (ύψους 4500) σε οικογένεια της οποίας μέλος δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε από αδέσποτο σκύλο.

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη προ τετραετίας, την 10η Σεπτεμβρίου 2017, στο δημοτικό γήπεδο μπάσκετ επί της οδού Κόκκαλη όπου σκύλος επιτέθηκε σε ανήλικη .

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, έχει εκδοθεί απόφαση του Μονομελούς Διοικητικό Πρωτοδικείου Αγρινίου και για άλλη επίθεση αδέσποτου που αποζημιώνει συμπολίτισσά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο Δήμος καλείται να καταβάλλει το ποσό των 8.000 ευρώ σε ηλικιωμένη για περιστατικό που συνέβη τον Ιούλιο του 2017.

Η άτυχη γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση πρωινή ώρα πάνω στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου.

Πρόκειται περί αδέσποτου σκύλου που δραστηριοποιούνταν στην Πλατεία Δημοκρατίας, στην Πλατεία Δημάδη και στην οδό Φλώρας Καραπαπά, ήταν έγκυος και γι’ αυτό είχε απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Από την επίθεση η άτυχη γυναίκα υπέστη εκδορές και κάταγμα πηχεοκαρπικής. Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Στουραϊτης.

Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο στις αποφάσεις αυτές έκρινε το Δήμο Αγρινίου υπεύθυνο, ως αρμόδιο για την περισυλλογή, εποπτεία και εν γένει διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Γαρ

  Το ποινικό τι έγινε; Πήγε κανείς από τον Δήμο κατηγορούμενος;

 2. Απορία

  Τα λεφτά της αποζημίωσης θα τα πληρώσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους (πχ δήμαρχος , αντιδήμαρχος κλπ) ή θα πληρωθούν από τους φόρους που πληρώνουμε οι φορολογούμενοι πολίτες ;

 3. Ερινύα

  Μερικά σχόλια επί του θέματος:
  1. Δεν είναι δύο τα περιστατικά, αλλά πολύ περισσότερα δυστυχώς! Τα πιο πολλά παραμένουν αφανή και ατιμώρητα!
  2. Καλώς τιμωρήθηκε ο “Δήμος”, αλλά μήπως την ποινή έπρεπε να την επωμισθεί ο καθ ‘ύλην αρμόδιος και όχι ο δήμος(δηλ.οι πολίτες), όπως ορθώς επισημαίνεται ανωτέρω;
  3.Πότε επιτέλους θα τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι των επιθέσεων αυτών από αδέσποτα, που δεν είναι άλλοι από τους πρώην δεσπότες τους, τους μεγαλαυχούντες για – άκουσον άκουσον – τάχα ανθρωπιά (sic) σκυλολάτρεις, οι οποίοι κάποτε έχασαν την λατρεία τους προς τα αντικείμενά της ζώα (που εννοείται δεν φταίνε σε τίποτα) και μαζί την περιβόητη …”ανθρωπιά” τους, εγκαταλείποντας τα στους δρόμους ; ; ;

 4. Νίκος Παλια-ντζής

  Ερινύα, η καθ’ ύλην αρμοδιότητα συνίσταται στον καθορισμό του αντικειμένου της δραστηριότητας του διοικητικού οργάνου. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή ανήκει στο Δήμο, ο οποίος υπέχει αστική ευθύνη για τις πράξεις ή παραλείψεις του που προκαλούν ζημία στους δημότες. Τα αδέσποτα και η διαχείρισή τους είναι ευθύνη του Δήμου, εφόσον αυτά δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν για να τιμωρηθούν οι ιδιοκτήτες που τα εγκατέλειψαν. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι-ανεύθυνοι ιδιοκτήτες, θα τιμωρηθούν μόνο αν εφαρμοστεί σωστά η νέα αυστηρή νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς.

 5. Ερινύα

  Εν πολλοίς συμφωνούμε λοιπόν, αγαπητέ Νίκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.