Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στον καταυλισμό Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα

Αγρίνιο: Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στον καταυλισμό Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα

Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των τεστ covid που διενεργήθηκαν σε κατοίκους του καταυλισμού Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο έλεγχος έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Αντιπεριφερειάρχου Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ  και τη Διέυθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  και για την πραγματοποίηση του χρησιμοποιήθηκε η κινητή μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.

Παρόντες  ηταν και εκπρόσωποι του δήμου Αγρινίου, του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα  Ρομά  και ο Διαμεσολαβητής του Δήμου Αλέξανδρος Κοκκώνης.

Η κ. Σαλμά ήταν παρούσα στον έλεγχο, ενημερώθηκε από τον επικεφαλή γιατρό του ΕΟΔΥ κ. Ποσονίδη Κωνσταντίνο για τη διαδικασία και αφού ευχαρίστησε το κλιμάκιο για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία δήλωσε: «Βασική μέριμνα της  Π.Δ.Ε  είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για το λόγο αυτό βρίσκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ενισχυθούν τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊου».

Παράλληλα έγινε εκτενής ενημέρωση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό ενώ μοιράστηκαν είδη απολύμανσης στους κατοίκους.

«Συνεχίζουμε με τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία των Ρομά αλλά και των περίοικων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον συντονιστή του ΕΟΔΥ και το ιατρικό προσωπικό για την παροχή  όλης της βοήθειας»,  ανέφερε απο την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας  Καλαντζής.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.