Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Αγρίνιο: Black Friday μαζί με κάλεσμα σε ξεσηκωμό!

Αγρίνιο: Black Friday μαζί με κάλεσμα σε ξεσηκωμό!

Και στο Αγρίνιο τιμήθηκε δεόντως χθες το έθιμο που ενέσκηψε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα με την περίφημη Black Friday αλλά την ίδια ώρα στον δρόμο ακουγόταν και μηνύματα για «ξεσηκωμό»!

Τι είχε συμβεί; Το βανάκι που κινείται στο κέντρο της πόλης κι αναγγέλλει συνήθως εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου καλούσε στην σημερινή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό με συνθήματα όπως «ξεσηκωμός, θέλουν να καταργήσουν ό, τι με κόπο έχει κτιστεί εδώ και χρόνια».

Οπότε, για περίπου μισή ώρα το σκηνικό ήταν κάπως έτσι: καφέ και καταστήματα ήταν γεμάτα(σε κάποια με ηλεκτρονικά δεν μπορούσες να μπεις καν μέσα), στο δρόμο είχαν ανάψει φώτα παντού και χιλιάδες μπλε λαμπάκια έκαναν διαδρόμους παντού ενώ, την ίδια ώρα, δινόταν παράλληλα με αυτό το καταναλωτικό όργιο και η μάχη για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό!

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ενδιαφέρον μείγμα με ψώνια, φώτα, άτυπη έναρξη στο παγοδρόμιο κλπ και παράλληλα απεργιακό κάλεσμα με ντουντούκα που έφτιαχνε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Οι εκδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό γίνονται σήμερα και σε άλλες πόλεις από τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία συνταξιούχων με την στήριξη, κάτι που συμβαίνει και στο Αγρίνιο, με τον καιρό πάντως να μην βοηθά ιδιαίτερα.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.