Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Aγρίνιο: χθες τα ελληνικά και σήμερα τα ξένα χορευτικά

Aγρίνιο: χθες τα ελληνικά και σήμερα τα ξένα χορευτικά

PAR_ellinikivradia_1557Χθες το βράδυ άνοιξε με επιτυχία το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο.
Οι Αγρινιώτες απόλαυσαν στην κεντρική πλατεία την ελληνική βραδιά που επιμελήθηκαν δέκα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν για περίπου τρεις ώρες παρέα με τους χορευτές του Δήμου Αγρινίου, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και των συλλόγων «Ο Ζορμπάς», «Τα Μανουσάκια», «Οι Μερακλήδες», « Παγκρήτιος Σύλλογος», «Οι Ρίζες», «Η Ρούμελη», «Το Χοροστάσι», «Συντροφιά με την Παράδοση».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές ανέφερ: «Είμαι χαρούμενη διότι από απόψε μπαίνουμε στο γιορτινό κλίμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών ,του οποίου η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει αύριο ,εδώ, από το Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Γεώργιο Παπαναστασίου.
Όμως, είμαστε όλοι εδώ, να υποδεχτούμε σήμερα με τα δικά μας χορευτικά,τους ξένους μας, σε μια ελληνική βραδιά.
ΦΟΛΚΛΟΡ: λέξη συνυφασμένη με την παράδοση ,αυτά που ξέρει ο λαός. Και ο λαός ξέρει και διατηρεί στη μνήμη του ήθη, έθιμα και παραδόσεις, όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τον κάθε λαό ξεχωριστά και δημιουργούν την ταυτότητά του. Είναι μέρος του Πολιτισμού του και –τι ωραιότερο- από το να συναντιούνται και να επικοινωνούν πολιτισμοί μέσα σε μια πόλη ,στα πλαίσια ενός Φεστιβάλ!Το Φεστιβάλ είναι γιορτή! Και είναι η μεγάλη γιορτή του Δήμου μας, η μεγάλη γιορτή της πόλης μας, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ!!!»
Σήμερα στις 8.00μ.μ.θα γίνει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία. Θα προηγηθεί η παρέλαση των Χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) και ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.
Συμμετέχουν χορευτικά από Βραζιλία,Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία,Τουρκία, Τσεχία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 στις 10:30 π.μ χορευτική παράσταση στο Γηροκομείο Αγρίνιου από τα γκρουπ της Τσεχίας και της Σερβίας.
Στις 12.00 μ. θα γίνει η συνάντηση Εκπροσώπων των Χορευτικών τμημάτων με το Δήμαρχο Αγρινίου.
Στις 8.00 μ.μ παρέλαση των ξένων Χορευτικών τμημάτων από το Πάρκο έως την Πλατεία Δημοκρατίας.
Στις 9.00 μ.μ η επίσημη Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πλατεία Δημοκρατίας
Το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ στην Τοπική Κοινότητα Λεπενούς θα λάβει χώρα παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιταλίας, Βραζιλίας, Ιρλανδίας, Λεπενούς.
Στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Σερβίας, Τσεχίας, Ματαράγκας.
Στην Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Κροατίας, Τουρκίας, Αγγελοκάστρου.
Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στις 9.00 μ.μ θα λάβει χώρα η Τελετή Λήξης στην οποία θα συμμετάσχουν τα χορευτικά από Βραζιλία , Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία και τοπικών συλλόγων (Αιτωλός Παναιτωλίου,Θεστιέων , «Καπράλος» Παναιτωλίου, Παραβόλας).
Θα ακολουθήσει η αποχαιρετιστήρια γιορτή στο «Αρχοντικό» της λίμνης Τριχωνίδας.

PAR_ellinikivradia_0281 PAR_ellinikivradia_1557 3 (2)

1 (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.