«Αντιιμπεριαλιστικό» χαρακτήρα είχε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για τα «50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου» που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία.
Στο κέντρο της πλατείας δέσποζε μάλιστα μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης με το Εργατικό Κέντρο να αναφέρει πως «ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό. Υποστηρίζουμε το δικαίωμά του για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, για να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».
Στο συλλαλητήριο ομιλητής ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Δήμας που ανέφερε πως «τον Νοέµβρη του 1973 «μίλησε ο λαός»! Ο λαός και η νεολαία έγιναν πρωταγωνιστές των εξελίξεων και έδειξαν τη δύναμή τους κόντρα στη Χούντα των συνταγµαταρχών, τις διεθνείς και εγχώριες συμμαχίες της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Τότε κάποιοι έλεγαν «η Χούντα είναι πανίσχυρη». Η ιστορία όμως τους διέψευσε. Ο λαός, µε τους αγώνες και τις θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμή είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων µε το εργατικό κίνημα. Η δύναμη βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος και όχι στην αυταπάτη ότι μπορεί να αλλάξει προς όφελος μας. Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις µε τη δικτατορία του κεφαλαίου!»
Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο «50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου («Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία» και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ζωές του λαού και της νέας γενιάς. Μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, για τους δικούς μας Νοέμβρηδες…»
Ο ομιλητής ζήτησε εξάλλου «απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε “ορμητήρια πολέμου”».
Μετά το συλλαλητήριο ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Γρηγορίου Λαμπράκη. Στην πορεία με κατεύθυνση το μνημείο, οι διαδηλωτές κρατούσαν μία τεράστια σημαία της Παλαιστίνης….
Κατάθεση στεφάνων έγινε εκ μέρους του Ε.Κ.Α., της Επιτροπής Ειρήνης , του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, και απο συγγενή του Γ.Λαμπράκη, στο μνημείο-άγαλμα-προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη στην οδό Παπαστράτου, όπου εκεί έγινε και ειδική αναφορά για τη συμπλήρωση 60χρόνων από τη δολοφονία του.
2 Σχόλια
Μπλα μπα μπλα….τα ίδια και τα ίδια από 3 και ο κούκος…..
Αντιδυτικές γραφικότητες με τα λεφτά της Δύσης.