«Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου».
Τα παραπάνω αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (24.5.25) και ώρα 7:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
Οι συγκεντρωμένοι με πανό, πλακάτ και συνθήματα εξέφρασαν αίτημα για άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων, ζητώντας λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα και στηλιτεύοντας την στάση ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του παλαιστινιακού ζητήματος.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Αθηνά Κουτρούμπα, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών.
Αναλυτικά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΗ, 7:00μμ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η Διοίκηση του ΕΚΑ, καταγγέλλει τη συνέχιση των δολοφονικών επιχειρήσεων του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, με τις πλάτες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με σκοπό την εξόντωση των Παλαιστινίων με κάθε απάνθρωπο τρόπο.
Το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που έπειτα από 19 μήνες σφοδρών και πολύνεκρων βομβαρδισμών και πολεμικών επιχειρήσεων με πάνω από 61.000 νεκρούς και 119.000 τραυματίες, στην συντριπτική πλειοψηφία άμαχο πληθυσμό, κλιμακώνει την επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας με νέα επιχείρηση με το όνομα «Άρμα του Γεδεών».
Με ξεδιάντροπο τρόπο και αποθρασυμμένοι από τους συμμάχους τους, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ισραηλινοί αξιωματούχοι, κάνουν λόγο ξεκάθαρα για κατοχή του συνόλου της περιοχής. Μάλιστα με την άρνηση να επιτρέψουν οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια, προκαλούν λιμό και προσπαθούν να διώξουν τους παλαιστίνιους από τα σπίτια τους. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι 14.000 βρέφη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να πεθάνουν από υποσιτισμό!
Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν μεγάλη ευθύνη! Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά, για το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ», που έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή.
Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- Λευτεριά στη Παλαιστίνη.
- Καμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
- Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.
- Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΗ, 7:00μμ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!
1 Σχόλιο
Το υπουργείο των εξωτερικών τι να προταξει μπροστά στον εμπορικό σύλλογο Αγρινίου !!!
Αυτό το Σάββατο Διπλωματική υπηρεσία.
Το επόμενο στο εξοχικό η στο κότερο.