Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Αγρίνιο: διαμαρτυρία μετά…μουσικής για τη στήριξη του πολιτισμού

Αγρίνιο: διαμαρτυρία μετά…μουσικής για τη στήριξη του πολιτισμού

Το αίτημα για πλήρη στήριξη των εργαζομένων στο πολιτισμό  και για συνολικό σχέδιο εκφράζουν μουσικοί που οργάνωσαν και στο Αγρίνιο συμβολική διαμαρτυρία μετα…μουσικής.

Η κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένη για χθες , Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι).

Το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδος κάνει  λόγο για «εξαιρετικά ανεπαρκή κι ελλειμματικά μέτρα στήριξης του Πολιτισμού και των εργαζομένων του» σημειώνοντας πως «η 21η Μαΐου  αποτελεί μία, ιδανική στον συμβολισμό της, ημέρα για να «θυμίσουμε» στην Κυβέρνηση και στην Υπουργό Πολιτισμού, πόσοι χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο παραμένουν ακόμα και τώρα «αόρατοι» για εκείνους».

Τα αιτήματα:

  • Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους μουσικούς και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
    • Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.
  • Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).
  • Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.