Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Αγρίνιο: Διασκέδαση χωρίς καλοκαιρινό club πια εκτός πόλης


Ποιος θα φαντάζονταν 10 και 20 χρόνια πριν ότι το Αγρίνιο το 2018 δεν θα είχε ούτε ένα καλοκαιρινό club εκτός των τειχών.  Αυτό ισχύει τη στιγμή που μιλάμε, αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους. Που είναι εκείνες οι εποχές όπου τα ταξί έρχονταν και έφευγαν γεμάτα από την πλατεία για να πάνε στην κατ΄εφημισμόν παραλημνιακή στην εθνικό οδό;

Που είναι εκείνα τα ξενύχτια των οδηγών που περίμεναν στις 2 τη νύχτα στο 6ο, 7ο και 8ο χιλιόμετρο της εθνικής να μαζέψουν τους γιους, κόρες, ξαδέρφια,ανίψια, φίλους που διασκέδαζαν.

Που είναι οι εποχές που ο Αιτωλικός κάμπος γέμιζε στολισμένες νέες και νέους και αντηχούσαν τα ηχεία;

Που είναι οι εποχές που τα γκάζια έδιναν και έπαιρναν όλη τη νύχτα. Που είναι οι χώροι στα τραπέζια, οι χαρτοπετσέτες να σκορπούν και τα λικνίσματα

Σε τίποτα δε θυμίζει το 2018  το 2008 ή το 1995 που ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Η έννοια καλοκαιρινό club περιορίζεται μέσα στα τείχη της πόλης και αυτοπεριορίζεται με βάση την κείμενη νομοθεσία για ηχορύπανση κ.α.

Γιατί λοιπόν το καλοκαιρινό club εκτός Αγρινίου έσβησε:

Οικονομική κρίση; Είναι σίγουρα η εύκολη απάντηση. 5000 δρχ τη δεκαετία του 90 μαζί με το ταξάκι ήταν το budget για κάποιον να βγει έξω τότε. Δε χρειάζεται να κάνουμε την ηλίθια διαίρεση 5000 δια 340,75 δρχ για να δούμε τι ήταν το 5χίλαρο τότε σε ευρώ αλλά να το δούμε με βάση την αγοραστική αξία. Πόσο αναλογούσε με βάση έναν μισθό. Με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να είναι 20ευρω και παραπάνω, σε μια εποχή που ο μισθός πιέζεται και από άλλες ανάγκες πιο άμεσες.

Τρόπος διασκέδασης; Το clubbing ίσως είναι στη φάση του μετασχηματισμού ως μόδα και ως τρόπος διασκέδασης  πανελλαδικώς η παγκοσμίως. Και πάλι όμως κρατάει γερούς πυλώνες σε μεγάλα αστικά κέντρα με τη μορφή που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες. Άλλωστε σε αντίθεση με το καλοκαίρι, το χειμώνα λειτουργούν πολλά club μεγάλα, εντός βέβαια πόλης.

Τα social media και η παραλιμνιακή

Social Media; Ναι, τα social media έκαψαν το λόγο εμφάνισης σε ένα club. Μια selfie δεν είναι αρκετή ως κίνητρο για να πηγαίνει ένας νέος κάθε Σάββατο ή Παρασκευή μερικά χιλιόμετρα εκτός πόλης. Την κάνει και μέσα. Κίνηση κόβει κανείς και μέσω fb, δεν χρειάζεται συγκεντρωτικούς μεγάλους χώρους όπως παλιά.

Το Αλκοτέστ και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας; Μη σας φαίνεται περίεργο, τις παλιές ανέμελες εποχές τα μπουκάλια κατέβαιναν σύννεφο, το ίδιο μετά τα γκάζια και τα τροχαία δυστυχώς. Η αυστηροποίηση της νομοθεσίας αποθάρρυνε πολύ κόσμο να παίρνει αμάξι και προτιμάει το ποτό στην πόλη και την επιστροφή με τα πόδια σπίτι.

Η παραλιμνιακή που δεν ήταν παραλιμνιακή; Μπορεί ο κάμπος να φιλοξένησε ένα κομμάτι της διασκέδασης της πόλης, έλειψε όμως το club εκείνο που θα παρέχει το υγρό στοιχείο της λίμνης ως ντεκόρ. Αυτό  θα έβαζε  διαχρονικά θεμέλια στη διασκέδαση. Αντίθετα πολλά μαγαζιά με οπτική ή άμεση επαφή στη λίμνη προτιμούνται από τους Αγρινιώτες για το ήσυχο ποτό ή φαγητό.

Πλέον ο λόγος για να βγει κάποιος εκτός των τειχών είναι κάποιο event ή κάποιο όνομα για να ακούσει. Τέτοια event τύπου Lake Party είναι αυτά που τραβάνε τον κόσμο εκτός.

Και επειδή υπάρχουν πολλοί που θα διαβάσουν το παρόν άρθρο και δεν θα καταλάβουν τι ακριβώς εννοούμε διασκέδαση εκτός των τειχών, παραθέτουμε το παρακάτω βίντεο:

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    καλοκαιρινες νυχτες απιθανες και οχι μονο σαββατο καθε μερα.βγαιναμε.Γενικως αλλες εποχες και αλλιως η νεολαια εκεινηςτης εποχης.Ευτυχως τα ζησαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.