Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Αγρίνιο: Γιατί κάτοικοι της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου δηλώνουν αγανακτισμένοι

Αγρίνιο: Γιατί κάτοικοι της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου δηλώνουν αγανακτισμένοι

Και οι χώροι άθλησης είναι απαραίτητοι σε μια πόλη, ειδικά στο Αγρίνιο που ασφυκτιά αλλά και η ηρεμία των κατοίκων είναι βασικό ζητούμενο. Φαίνεται όμως πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο και τα δυο να συνδυαστούν.

Παράδειγμα η περιοχή πέριξ της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων στο κέντρο της πόλης (οδός Χαριλάου Τρίπουπη) και ειδικά ο πεζόδρομος της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου όπου βρίσκεται ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου.

Κάτοικοι δηλώνουν «αγανακτισμένοι» από τη φασαρία και επικρίνουν τη Χριστιανική Ένωση ζητώντας από τη δημοτική αρχή να πάρει θέση και να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, βρίσκοντας τη χρυσή τομή.

Η επιστολή:

Ο πεζόδρομος της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου, που οι περισσότεροι ενδεχομένως γνωρίζετε λόγω του γραφικού γκράφιτι που στολίζει ένα γωνιακό του τοιχίο, ήταν ένας από τους πιο ήσυχους δρόμους του Αγρινίου. Μέχρι την ημέρα φυσικά, που ορισμένοι εκπρόσωποι της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου, αποφάνθηκαν πως το πίσω μέρος της μικρής εκκλησίας των Αγίων Aναργύρων που μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν σαν αυτοσχέδιο γήπεδο μπάσκετ-έπρεπε να περιφραχθεί με ένα αμφιβόλου αισθητικής σύρμα που φυσικά αλλοιώνει εξαιρετικά την όμορφη εικόνα του δρόμου και να μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Από εκείνη την ημέρα η ησυχία πήγε περίπατο για τα καλά.

Ουρλιαχτά, φωνές, πλούσιο υβρεολόγιο-από μέρους των νεότερων μελών της Ένωσης , που χρησιμοποιούν το γήπεδο σε καθημερινή σχεδόν βάση-αλλά και ο μόνιμα εκνευριστικός ήχος της μπάλας που χτυπάει συνεχόμενα πάνω στα σύρματα, στοιχειώνουν κάθε μέρα τα απογεύματα μας, αλλά και τα πρωινά του καλοκαιριού. Δεν μπορούμε πλέον να χαρούμε τον εξωτερικό χώρο των σπιτιών μας και αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τις μπαλκονόπορτες, ακόμα και τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς για ν’ αποφύγουμε τη φασαρία! Κανένας μας δεν ενημερώθηκε για την κατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου-εκτρώματος (παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά). Πολλοί από εμάς έχουμε βρέφη ή και ηλικιωμένα άτομα με καρδιακά προβλήματα στην οικογένεια μας που δεν πρέπει να αναστατώνονται από έντονους θορύβους. Για να μην αναφερθούμε σε περιόδους σχολικών εξετάσεων.

Μετά από επικοινωνία μας με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Χριστιανικής Ένωσης, λάβαμε την επιβεβαίωση πως τα παιδιά που χρησιμοποιούν το γήπεδο θα επιτηρούνται σε καθημερινή βάση από κάποιον υπεύθυνο ώστε να διασφαλίζεται η καλή τους διαγωγή και η δική μας…γαλήνη. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια, αν όχι ποτέ!

Κανένας δεν πρόκειται να κατηγορήσει τα ίδια τα παιδιά που θέλοντας να ξεσκάσουν από την απαιτητική σχολική πραγματικότητα βρίσκουν μια διέξοδο στο παιχνίδι. Θεωρούμε όμως αποκλειστικά υπεύθυνους τους αρμόδιους φορείς της Χριστιανικής Ένωσης που δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν την σύμφωνη γνώμη όλων μας πριν τη κατασκευή του εν λόγω γηπέδου ή να βρουν έναν πιο κατάλληλο χώρο εκτός του αστικού ιστού όπου η παρουσία του γηπέδου δεν θα δημιουργούσε φυσικά προβλήματα! Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει θέση και να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, βρίσκοντας τη χρυσή τομή που θα διασφαλίσει την ικανοποίηση όλων μας! Ζούμε σε έναν όμορφο δρόμο, τον οποίον ο Δήμος φρόντισε να αναδείξει ακόμα περισσότερο με διάφορες δράσεις. Σας παρακαλούμε λοιπόν να πράξετε τα δέοντα.

ΌΧΙ ΑΛΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ!

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

15 Σχόλια

 1. Ο Θεός βλέπει!

  Εξαρτάται τι ώρα είναι οι φωνές!Δεν θα απαγορεύσει κανείς σε παιδιά να παίζουν.Βεβαια ξαναγράφω έχει σημασία η ώρα σεβόμαστε τις ώρες κοινής ησυχίας!

 2. Veggos

  Αυτό το γηπεδακι το θυμάμαι εδώ και 20 χρόνια όταν πήγαινα χριστιανική ένωση. Τώρα σας πείραξε;;
  Και εμένα με χαλάει που γίνεται λαϊκή αγορά κοντά στο σπίτι μου και ακούω φωνές αλλά τι να κάνω?
  Αφήστε τα παιδιά να παίζουν και να φωνάζουν! Παιδιά Είναι! Έτσι κάναμε και εμείς κάποτε!

 3. eleos

  Δηλαδή αν εκεί υπήρχε ένα σχολείο, θα ζητούσατε να κλείσει για να μην κάνουν φασαρία τα παιδιά στη γυμναστική και στα διαλείμματα?
  αφήστε τα παιδιά να παίξουν και να φωνάζουν!!
  Και εμείς στις αλάνες μεγαλώσαμε, τα ξεχάσατε μάλλον……

 4. Ανώνυμος

  Δεν ειμαστε με τα καλα μας…Σε λιγο θα σας πειράξει και που αναπνεουμε.Δεν εχω δει να γινονται παράπονα για αλλα γηπεδακια,αυτο σας πειράξει που ειναι της εκκλησίας.Ντροπή σας.Μονο εχω να πω

 5. Δώρα Τασούλη .

  Ακριβώς .Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα …
  Εμείς που είμαστε δίπλα στο σχολείο και έμπροσθεν το Συντριβάνι πρέπει να φύγουμε ??
  Και όλοι αυτοί που είναι δίπλα στα σχολεία …
  Να χαιρόμαστε που τα παιδιά ασχολούνται με ένα τόσο δραστήριο σπορ ,και τα ελέγχεις …
  Ο θόρυβος από τους καλοπρο
  αίρετους ανθρώπους συνηθίζεται…
  Σίγουρα κανένας από αυτούς δεν έχει παιδιά στην εφηβεία Τα παιδιά που είναι στην εφηβεία είτε είναι στο σπίτι ή στο γήπεδο ,την ίδια ένταση εκδηλώνουν …
  ΥΠΟΜΟΝΗ …ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ…
  ΟΠΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ 🙏
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ …

 6. Νικόλαος Καζαντζής

  Μόνο έκπληξη και απορία προκαλεί το δημοσίευμα και η συγκεκριμένη επιστολή!
  Το Γήπεδο υπάρχει εκεί περισσότερο από σαράντα χρόνια. Εκεί παίζαμε και εμείς όταν ήμασταν μικρά παιδιά.
  Στη μορφή μάλιστα που είναι σήμερα έχει τουλάχιστον μια δεκαετία!
  Επίσης το Γήπεδο και το Εντευκτήριο λειτουργούν με συγκεκριμένο ωράριο και ποτέ κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.
  Τώρα ενοχλήθηκαν οι περίοικοι;
  Άργησαν λίγο μάλλον!

 7. xalali

  Μένω σε στενό απέναντι από τη Δημοτική Αγορά (παλιά λαχαναγορά) και καταλαβαίνω πως τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι , να παίζουν , να εκτονώνονται … Από αυτή την παραδοχή ως το σημείο να ακούγονται τα βράδυα στις πέντε λέξεις τρία “μαλάκα μου” ή “ρε μαλάκα” , ουρλιαχτά , τσιγαρλικια ν’ αλλάζουν χέρια και προ παντός ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ παρ’ ότι ο Δήμος έβαλε μικρούς κάδους για μικροαπορρίμματα δείχνει πως λάθος παράδειγμα κουβαλούν από τα σπίτια τους !Όσων λοιπόν εξαφανίζονται τα αγοράκια ή οι κοπελίτσες τους;τα βραδάκια 8 με 11 και τους λένε “είμαι κοντά στην πλατεία” όταν τα αναζητούν στο τηλέφωνο ας κάνουν καμία βόλτα απ’ τα μέρη μας… Μπορεί και να εκπλαγούν βλέποντας τα “σπλάχνα” τους να φουμαρουν στριφτά τσιγαρλικια και να τα “γυρνάνε” στην παρέα . Σιχαματα .

 8. Ανώνυμος

  Πρώτα πρώτα θα ήθελα να σημειώσω τρία βασικά θέματα. Το πρώτο που θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο είναι η ανωνυμία και το αόριστο ” οι αγανακτισμένοι κάτοικοι”. Δεύτερο πώς γνωρίζουν ” οι αγανακτισμένοι” ότι τα παιδιά που παίζουν είναι τα νέα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης και υβρεολογούν , ενώ δεν γνωρίζουν πως έχουν μπει στο συγκεκριμένο γήπεδο και κάποια άλλα παιδιά σε ώρες που δεν ήταν ανοικτό, παραβιάζοντας την πόρτα και την πλαϊνή περίφραξη; Τρίτο και σπουδαιότερο το γήπεδο ανοίγει συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας και πάντα σε ώρες που επιτρέπεται η φασαρία, η συζήτηση, ο περίπατος, το παιχνίδι. Τέλος το σχόλιο για την περίφραξη του γηπέδου που χαλάει την γενικότερη εικόνα του συγκεκριμένου δρόμου θεωρώ πως είναι το λιγότερο άστοχη, αφού όλοι οι Αγρινιώτες και πολύ περισσότερο εμείς οι γείτονες γνωρίζουμε τι χάος επικρατούσε εκεί με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα, που αν και έγιναν κάποιες προσπάθειες βελτίωσης και συμμόρφωσης του δρόμου, παραμένουν κάποια οικόπεδα γεμάτα χόρτα και κάποια κτίρια μισοτελειωμένα και σε λίγο καιρό επικίνδυνα. Καλό θα είναι να βλέπουμε το δάσος κι όχι το δέντρο, γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται τέτοιους χώρους ψυχαγωγίας, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης για να βγαίνουν από τα σπίτια που είναι εγκλωβισμένα και απορροφημενα στα μέσα της εικονικής πραγματικότητας. Για να αναπνέουν τον καθαρό αέρα και να χαίρονται την παιδική τους ηλικία.

 9. Δημήτρης κοντονικας

  Να καθιερωθεί ωράριο βολικό για όλους.
  Πρωί 12-2
  Απόγευμα 7-9
  κ αντί του συρματοπλεγμστος να μπουν δίπλα δίχτυα περιμετρικά.

 10. Ανωνιμος

  Το γηπεδάκι αυτό ήταν στο σημείο αυτό από το 1967 που το θυμήθηκα εγώ!!! Τότε ήταν άλλες εποχές, απλές, σεβαστικες, χωρίς φωνές και βωμολοχίες. Παίζαμε όλα τα παιδιά όμορφα απλά και χωρίς αγριοφωνάρες και τσακωμούς. Διδαχτικαμε αρχές από την Οικογένεια, το Δάσκαλο, και τους Καθηγητές, όλοι τους ήταν Άριστοι παιδαγωγοί με ήθος, καλοσύνη και αξιοπρέπεια. Αυτά μέχρι το 1979 από το 1980 και μετά όλα άλλαζαν σιγά σιγά προς το χειρότερο!!! Ή πλήρη κατάρρευση των κοινωνιών ήρθε από το 1990 και μετά και από το 2000 και μετά η πλήρη Ανωμία και η κατάρρευση. Όλα άλλαξαν πλέον! Σεβασμός, Αγάπη, συμπόνια και καλημέρα Αληθινή πλέον δεν υπάρχει! Πλην ελάχιστων εξερεσεων όσο υπάρχουν ακόμα γειτονιές παλιές με την παλιά έννοια της γειτονιάς!!! Τότε που τρώγαμε στις αυλές και τα πεζουλια, σε γαβάθες εμαγέ και το παγωτό ΈΒΓΑ ήταν σχεδόν πολυτέλεια, τότε που δίναμε την μπουκιά μας στα πιτσιρίκια της γειτονιάς, τότε που υπήρχε Αγάπη και συμπόνια. Σήμερα όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε το μάτι του άλλου. Κάποτε υπήρχαν ντομπροι Άνθρωποι, με φιλότιμο και μπέσα. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν αυτά, και αν υπάρχουν είναι Ψεύτικα χωρίς ουσία. ΓΙΑΤΊ;;;;;

 11. Δημήτρης

  Καλημέρα αγανακτισμένοι κάτοικοι. Όταν μένω σε πολυκατοικία γνωρίζω τα προβλήματα που προκύπτουν, όταν μένω κοντά σε γήπεδο επίσης,σε σχολείο , νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα , εκκλησία κλπ. Μια λαϊκή παροιμία λέει. Στερνή μου γνώση …. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε. Υ.Γ. Όσο για την περίφραξη μια χαρά κ ασφαλή την βλέπω ως περαστικός

 12. Δημήτρης

  Καλημέρα αγανακτισμένοι κάτοικοι. Όταν νοικιάζω,μένω σε πολυκατοικία γνωρίζω τα προβλήματα που πιθανό να προκύψουν, το ίδιο όταν μένω κοντά σε γήπεδο , νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα, πλατεία, σχολείο, εκκλησία κλπ. Τα υπόλοιπα είναι βερεσε. Και μια λαϊκή παροιμία λέει στερνή μου γνώση… Καλημέρα κ χρόνια πολλά στους εορτάζοντες

 13. Κχ

  Αυτός ο χώρος είναι για να παίζουν τα παιδιά στις σωστές ώρες φυσικά που να πάνε τα παιδιά? Στο δρόμο?κυρίες και κύριοι που δεν γνωρίζω από που ήρθατε στη γειτονιά αυτή και αγοράσατε ένα διαμέρισμα ,θέλω να σας πω ότι αυτός ο χώρος υπήρχε εκεί από την εποχή που πηγαίναμε στα χελιδονακια…διαλέξατε την γειτονιά…παιδιά είναι..έλεος..μακάρι όλες οι γειτονιές του Αγρινίου να αποκτήσουν ένα χώρο για τα παιδιά..

 14. Ανωνιμος

  Τα παιδιά πρέπει να παίζουν έξω φτάνει πια με τα ταμπλέτα κινιτα κλπ. Έξω να ανασανουν έχουν γίνει φυτά κοιμαμενα.
  Ως προς την κοινή ησυχία υπάρχουν ώρες θεσπισμενες για χειμώνα και για καλοκαίρι. Οι βωμολοχίες και τα άλλα είναι θέμα αρχών της οικογένειας και της εκπαίδευσης τους. Εγώ παντός όταν θέλω να κοιμηθώ βάζω απαλή μουσική και Ότο ασπίδες και κοιμάμαι 👍👍👍 όσο για χαλαρωτικό καφέ στην βεράντα δεν υπάρχει πηγαινω και τον απολαμβάνω στην λίμνη να ακούω τα πουλιά το κύμα, και τα βατράχια.
  Η απόλυτη χαλάρωση. Τέλος για τις πανελλαδικές θέλει ύπνο, διάβασμα χαλαρό, οργανωμένο, και πόλους χυμούς φρούτα και βιταμίνες. Καλή επιτυχία σε όλους που θέλουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την σχολή που αγαπούν.

 15. Τέκτων

  Για δυο “μ@λ@κα” που ακούστηκαν σε χώρο εντευκτηρίου, η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Για τις καταστροφές των βανδάλων καταληψιών του 1ου γυμνασίου που τιμωρήθηκαν με ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ από τη Δικαιοσύνη, η αγανάκτηση ήταν μόνο για την διευθύντρια του σχολείου. Επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία και την εκπαιδευτική αποστολή του σχολείου. Γιατί “τέτοιοι είστε”, όπως θα έλεγε και ένας δικός σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.