Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλειος Ρήγας, από τους παλαιότερους εμπόρους του Αγρινίου

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλειος Ρήγας, από τους παλαιότερους εμπόρους του Αγρινίου

Είχε λάβει μέρος στην Εθνική Αντίσταση και είχε αναπτύξει και κοινωνική δράση.

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών ο συνταξιούχος έμπορος του Αγρινίου, Βασίλειος Ρήγας.

Ο εκλιπών υπήρξε συνιδρυτής του συλλόγου φίλων Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της πόλης του Αγρινίου  ενώ μετείχε και στο Δ.Σ του. Επί χρόνια μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου, στο οποίο διετέλεσε και αντιπρόεδρος, είχε λάβει μέρος στην Εθνική Αντίσταση, έχοντας εξοριστεί και στη Μακρόνησο.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα στις 14:00 μ.μ, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Λόγω της απόφασης της Ιεράς Συνόδου στην κηδεία θα επιτραπεί η παρουσία μόνο των στενών συγγενών του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Ρήγα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Η δήλωση:

«Συμμετέχω με θλίψη στο πένθος της οικογένειας του Βασίλη Ρήγα, ενός από τους παλαιότερους εμπόρους του Αγρινίου.

Υπήρξε ένας αγωνιστής της ζωής. Αυτοδημιούργητος και ευγενής, με υψηλή επαγγελματική συνείδηση. Σύμβολο μιας γενιάς που πάλεψε για την προκοπή και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Στην πρώτη γραμμή της αντιστασιακής δράσης, με συνεχή και συνεπή παρουσία σε κοινωνικούς αγώνες ως πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Αγρινίου.Συνιδρυτής του Συλλόγου Φίλων Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αγρινίου και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου, στο οποίο διετέλεσε και Αντιπρόεδρος.

Προσωπικά, στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του.Αποχαιρετώ έναν οικογενειακό φίλο τον οποίο θα θυμάμαι πάντα για την αρχοντιά και την αγάπη του για προσφορά.

Με αισθήματα βαθιάς λύπης εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του».

Συλλυπητήρια της Χριστίνας Σταρακά

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, για το θάνατο του Βασίλη Ρήγα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του Βασίλη Ρήγα.

Ενός πολίτη ενεργού και δραστήριου που αγαπούσε το τόπο του. Ο Βασίλης Ρήγας εκ των ιδρυτών του Συλλόγου φίλων του Πανεπιστημίου πρωτοστάτησε για ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.

Υπήρξε ταυτόχρονα ένας από τους πιο παραδοσιακούς εμπόρους του Αγρινίου κι ένας ακούραστος μαχητής για την Δημοκρατία, γνωστός για την αντιστασιακή του δράση που τον οδήγησε μέχρι και την εξορία.

Η απώλεια του αφήνει κενό στη τοπική κοινωνία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.