Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Αγρινίου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων σε νοτιοανατολική είσοδο και Ρηγανά

Δήμος Αγρινίου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων σε νοτιοανατολική είσοδο και Ρηγανά

Στην αποδοχή χρηματοδότησης για δύο σημαντικά έργα  προϋπολογισμού  8.850.000  εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου.

Η έγκριση αφορά τα έργα για την:

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΗΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 250.000,00 €
  • «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 600.000,00 €

Όσον αφορά το έργο στον Άγιο Ιωάννη  Ρηγανά προβλέπεται η ανακατασκευή του δικτύου κίνησης των οχημάτων και κατασκευή δικτύου κίνησης ποδηλάτων και πεζών.

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στην κίνηση των οχημάτων και στην κίνηση ποδηλάτων και πεζών γίνεται με φυσικό όριο τις υπάρχουσες αρδευτικές διώρυγες.

Συνολικά θα κατασκευαστούν: δίκτυο κίνησης οχημάτων μήκους 6.075,00 μ, δίκτυο κίνησης ποδηλάτων μήκους 6.075,00 μ, δίκτυο κίνησης πεζών μήκους 4.250,00 μ

Το έργο στη ΝΑ είσοδο της πόλης προβλέπει την ολοκλήρωση της ανάπλασης με  κατασκευή νέων και ανακατασκευή υπαρχουσών οδών.Συγκεκριμένα πρόκειται για τις οδούς:Πρωταγόρα, Πλουτάρχου, Πολυβίου και τις οδούς δυτικά και νότια του Μουσικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά: «Με ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πεζοδρόμων  και ποδηλατοδρόμου,  ολοκληρώνουμε την ανάπλαση μεγάλου τμήματος της ΝΑ εισόδου της πόλης και αναδεικνύουμε τις φυσικές ομορφιές της πόλης. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε έργα που δημιουργούν ασφαλείς συνθήκες για την  κίνηση, την  αναψυχή και άθληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες και συμβάλλουν σημαντικά στην ένταξη του ποδήλατου και του περιπάτου στην καθημερινότητά μας. Αλλάζουμε την πόλη με έργα εμβληματικής αξίας».

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.